China | Yading Nature Reserve: de Small Kora hike voor de échte uitdaging

De Small Kora hike

Tijdens het wandelen in Yading Nature Reserve in China deden wij meerdere fantastische wandelingen, van moeilijk tot net wat zwaarder. De Small Kora hike valt in de laatste categorie, omdat je twee bergpassen overgaat en je hike al start boven de 4.000 meter. Het voordeel? Je komt hier weinig tot geen andere (Chinese) toeristen tegen. Alles weten over deze hike? Lees dan dit artikel over de Small Kora wandeling in Yading Nature Reserve.

Over Yading Nature Reserve

Alles weten over Yading Nature Reserve? In mijn artikel over wandelen over Yading Nature Reserve in China vind je alle ins en outs over het park, hoe je er komt, de prijzen, de beste plekken om te overnachten etc. Lees dat dus vooral door, voordat je naar China afreist en dit park bezoekt.

Wij sliepen in Yading Village. Yading Village bevindt zich al in het park. Vanuit daar ga je met de sightseeing bus Yading Nature Reserve in.

Het startpunt van de Small Kora hike

Over de Small Kora hike a.k.a. wandeling is niet veel te vinden als je online gaat zoeken. Bovendien staat de Small Kora hike niet aangegeven op de kaart die wij bij het toeristencentrum kregen. De typische Chinese toeristen lopen deze route niet. Enkel Tibetanen die op pelgrimstocht zijn en bij hoge uitzondering niet-Chinezen lopen deze route.

Officieel begint de Small Kora hike bij de entree van het park. Je loopt via het Luorong Pasture (de blauwe route op de kaart) en vanaf daar naar Milk Lake. Waar het gros van de toeristen na het Milk Lake omhoog loopt naar het 5 Color Lake, loop je rechts naast het meer omhoog naar de eerste bergpas (col). Vanuit hier houd je continu de Xiannairi berg aan je rechterkant, omdat je uiteindelijk bij het Pearl Lake wil eindigen.

Na de eerste bergpas getrotseerd te hebben, daal je af, waarna er een tweede bergpas (col) aankomt. Hier klim je minder qua totaliteit aan hoogtemeters dan het eerste deel, maar onthoud dat je op flinke hoogte zit dus het kan zeker pittig zijn. De 2e bergpas/col staat aangegeven op maps.me, dus pin daar je route naartoe. Vanaf daar is het enkel nog dalen naar Pearl Lake.

Hoewel de hoogtepunten toch wel de twee meren zijn, kom je onderweg veel gekleurde vlaggen tegen die zijn opgehangen door de monniken die op pelgrimstocht waren. Het kan zelfs zijn dat je hen tijdens de hike treft.

Zorg dat je voor de Small Kora hike vroeg vertrekt, want het is een lange wandeling en je wil natuurlijk de laatste sightseeing bus halen. In de zomerperiode (tot 1 november) vertrekt de laatste bus om 19.00 uur. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om vanaf Luorong Pasture een groene bus naar de entree te pakken, óf je kunt dit hele stuk weer teruglopen.

Small kora hike yading

Rechts achter de steen met 4.600 meter zie je het pad omhoog lopen naar de eerste bergpas

Samenvatting van de Small Kora hike

Statistieken van de Small Kora hike nodig? Die vind je hieronder:

  • Afstand: 19 km zonder Luorong Pasture (26 km met Luorong Pasture)
  • Hoogste punt: 4.692 meter
  • Twee bergpassen om te trotseren

Georganiseerde reizen naar China

China is wat mij betreft een FAN-TAS-TISCH land. En ja, het is absoluut een land apart, waar je zonder enige voorbereiding bedrogen uit zult komen of zelfs gillend weg zult rennen. Het vergt daarom tijd, geld (een duur visum) en vooral veel energie om dit land te bezoeken en om alles goed te regelen. Deze Travelguide van China (van Damien Harper) zorgt voor een goede voorbereiding.

Toch is het voor mij het meest bijzondere land dat ik ooit heb bezocht. En tuurlijk, de Chinezen houden er wat aparte gewoontes op na, maar als je jezelf hierop voorbereidt en weet dat dit erbij hoort, valt het allemaal mee en zul je verliefd worden op dit land. Beloofd.

Toch liever niet alles zelf uitzoeken? Ik snap het he-le-maal. Hoewel wij zelf 6 weken door China reisden, zijn er gelukkig ook diverse reisorganisaties die je die met liefde en plezier wél voor je doen als je toch naar dit meest unieke land ter wereld wil. Benieuwd? Bekijk en vergelijk hieronder meerdere reisaanbieders die unieke reizen naar China aanbieden:

Veel plezier met reizen in China!

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram