Het mooiste park van China: het Avatarpark | Wandelen in Zhangjiajie National Forest Park

Het Avatarpark a.k.a. Zhangjiajie National Forest Park

Hoewel Zhangjiajie National Forest Park (spreek uit als Zjangzjazjie) je misschien in eerste instantie niets zegt, doet het Avatarpark dat waarschijnlijk wel. Wandelen in Zhangjiajie is nog mooier dan je ooit van tevoren kon bedenken. Dit hoogtepunt van China mag niet ontbreken in je reisplan. Bereid je goed voor, zorg dat je alle hoogtepunten bezoekt en maak een effectief plan voor je 3 dagen in Zhangjiajie. Hoe? Met alle informatie uit dit artikel. 

3, 4 of 5 dagen in Zhangjiajie National Forest Park a.k.a. Avatarpark?

Hoe ziet het Avatarpark er in gods-naam uit? Dat vroegen wij onszelf ook echt af. Er zijn genoeg plattegronden te vinden, maar eigenlijk wordt het pas logisch zodra je binnen bent.

Wij besloten om 5 dagen, waarvan 3 volle dagen, in Zhangjiajie te wandelen. Dat is meer dan genoeg. Minder zou ik niet aanraden, want dan wordt het te veel haasten. Meer kan natuurlijk, maar wij hadden wel het geval alles gezien te hebben. 

Zhangjiajie National Forest Park China wandelen
Zhangjiajie National Forest Park a.k.a. Avatarpark in China

Zhangjiajie Grand Canyon

De eerste halve dag gingen we naar de Zhangjiajie Grand Canyon. Dit ligt niet bij Zhangjiajie maar in een ander deel, op ongeveer een half uur rijden vanuit Wulingyuan. 

Opties om bij Zhangjiajie Grand Canyon te komen: 

 • Bus 8 vanuit Wulingyuan naar Zhangjiajie canyon. Deze bus dropt je af vlakbij de ingang. Het is nog 10 minuten lopen. 
 • Taxi

Bij de ingang van het park kun je in een andere parkbus stappen, die je naar boven in de canyon brengt. Vanaf daar kun je wandelend naar beneden en kom je alle hoogtepunten, naast de glazen brug, van de canyon tegen, zoals:

 • Barrel Precipice
 • Gyrophora in Shower
 • Two Turtles Probe the Stream
 • Swallow Rock
 • Bandits Cave
 • En natuurlijk de bekende glazen brug

De glazen hangbrug in de Zhangjiajie Grand Canyon

De grote glazen hangbrug is pas sinds 2016 en is de allergrootste en hoogste glazen hangbrug ter wereld. Echt wel een unicum dus. 

Zhangjiajie National Forest Park China wandelen glazen brug
Zhangjiajie National Forest Par: de glazen brug

Kosten en tickets voor Zhangjiajie Grand Canyon

Je kunt tickets aanschaffen bij de entree van het park of tickets bij het hotel laten regelen. Op deze manier kun je de rij overslaan bij het ticketoffice. Je ontvangt namelijk een sms met daarin je ticket. 

 • Kosten voor entree + de glazen brug: 220 yuan
 • Kosten voor enkel de entree: 118 yuan
 • Kosten voor de bus naar de entree van het park: 12 yuan 

Wandelen in Zhangjiajie National Forest Park/Avatarpark

Wandelen in Zhangjiajie a.k.a. Avatarpark verveelt echt geen seconde. Hoewel het -uiteraard – druk is op de echt bekende plaatsen zoals Hallelujah mountain (de Avatar plek), valt het op de meeste andere plekken echt wel mee. Als je maar van de Chinese gebaande paden afwijkt. 

Wij gingen 3 dagen wandelen in Zhangjiajie en heb hieronder onze hoogtepunten en route opgeschreven. Ik moet toegeven dat ik van tevoren geen idee had hoe het zat in het park, want de kaarten zijn niet heel duidelijk omdat je een bovenbuslijn en een onderbuslijn hebt. Dit maakt dat het niet echt visueel is. 

Daarom heb ik – gedetailleerder dan ik normaal doe – opgeschreven wat wij gedaan hebben, zodat je hopelijk een duidelijker beeld krijgt van het Zhangjiajie park en de wandelroutes. Ik denk dat deze dagindeling voor 3 dagen Zhangjiajie national park echt ideaal is, omdat je letterlijk (bijna) alles ziet. 

Welke ingang is het beste voor het Avatarpark?

Wij sliepen in Wulongyuan, aan de oostkant van het park. Het schijnt dat dit de drukste ingang is. Aangezien wij iedere dag om 7:00 uur het park in wandelden, hadden we 0,0 last van de drukte en hoefden we zelfs niet bij de bekende Bailong lift te wachten. Daarover later meer.

De oostingang ligt het dichtste bij de Avatar berg. In Wulingyuan vind je een aantal restaurantjes en in het weekend is er een nightmarket met heel veel streetfood tentjes. Ik moet zeggen dat mijn verwachtingen van dit dorp hoger waren, omdat iedereen zei of schreef dat er veel leven in de brouwerij was. Nou, ik kan je vertellen: dat valt reuze mee. Toch was het ideaal, want wij konden letterlijk wandelend het Zhangjiajie National Forest Park in. Top dus. 

Er is ook een uitgang in het noorden, vlakbij de Tianmen berg die met de kabelbaan te bereiken is vanuit oost. Je leest in verschillende blogs dus dat het voordeel is dat je dan de Tianman kabelbaan niet hoeft te pakken als je in het noorden slaapt, maar eigenlijk is het zonde want de kabelbaanrit is prachtig. Je reist namelijk echt midden door het karstgebergte.

Dan heb je nog de ingang in het zuiden, het westen en xx. Prima in- of uitgangen die wat rustiger zijn als je besluit om later op de dag te vertrekken. Bij deze uitgangen schijnt weinig te doen te zijn, dus eten moet vooral in je hotel doen. Wij waren dus heel blij met het hotel op onze locatie. 

We hebben wel 2x een andere uitgang gepakt vanuit het park. 1x west, 1x zuid. Vanuit zuid was het nog ongeveer 30/40 minuten naar Wulingyuan en vanuit west is het, na de kabelbaan en 4 (!) bussen die we nog moesten pakken, ook nog 30 minuten rijden vanuit de laatste busstop.

Zhangjiajie Avatarpark China

Vervoer in het Avatarpark

In het Avatarpark heb je dus de bovenbuslijn en de onderbuslijn. Bij de bussen boven in het park, op hoogte dus, kom je alleen als je een lift of kabelbaan pakt, of dat hele eind omhoog klimt. 

Het vervoer in het Avatarpark is gratis en ideaal als je van het ene deel van het Avatarpark naar het andere wil. Het park is namelijk opgedeeld in meerdere delen. 

Kosten voor Zhangjiajie National Forest Park

Je koopt een ticket voor 225 yuan per persoon. Dit ticket is maar liefst vier dagen geldig. De bussen in Zhangjiajie zijn bij je ticket inbegrepen. Naast de bussen vind je één lift en drie kabelbanen. 

Deze kosten wel geld en heten:

 • Bailong lift, 65 yuan per persoon 
 • Tianmen kabelbaan, yuan per persoon
 • Kabelbaan, yuan per persoon

Dit zijn de kosten voor een enkele rit. Je betaalt dezelfde prijs als je ook weer naar beneden wil. Je leest in veel blogs dat dit het geld niet waard is, maar meestal zijn dat blogs van skere backpackers (😂), want echt, voor die paar euro is het dat écht wel. 

Als je een kaart van het Avatarpark hebt, wat echt aan te raden is, zie je waar je moet zijn en wat de duur van de busrit of wandeling is. De busritten zijn vrij accuraat, de wandelingen niet echt, omdat er simpelweg weinig Chinezen zijn die wandelen dus het wordt amper gemeten gokten wij. 

In het Avatarpark zie je natuurlijk ook allerlei bordjes die je verwijzen naar alle hoogtepunten, lift, bushaltes en kabelbanen. 

Hoogtepunten van wandelen in Zhangjiajie – Dag 1

Op dag 1 besloten we om meteen naar het Avatar punt te gaan via één van de hoogtepunten van het Avatarpark: de Bailong lift. Dit is een lift die recht tegen een rots is aangebouwd en je binnen 1 minuut op immense hoogte brengt. Je begint in de rots en na 20 seconde bevind je jezelf ineens tussen het karstgebergte. Toch wel heel tof om te zien. 

Vanuit de Bailong elevator pakten wij nog een bus naar het startpunt van de wandelingen en bezochten wij in het deel van het Avatarpark veel hoogtepunten.

Na dit deel van het wandelen in Zhangjiajie National Forest Park besloten wij om via de Golden Whip Stream naar beneden te wandelen. We lazen overal enthousiaste verhalen van andere bloggers dus dachten dat dit helemaal het einde zou zijn, maar eerlijk gezegd was dit sowieso het minste deel van het Avatarpark. Je loopt echt door het bos naar beneden en geniet van weinig uitzichten of rotsen. Je bevindt je echt in het bos. Heerlijk om lekker de benen te strekken en prima omdat wij drie dagen hadden om Zhangjiajie te ontdekken, maar verwacht niet te veel. 

We eindigden bij de zuidelijke uitgang en pakten voor 50 yuan een taxi terug naar ons hotel. 

Hoogtepunten van wandelen in Zhangjiajie – Dag 2

Op dag 2 besloten we via een andere kant het Avatarpark in te gaan. We begonnen wel via de oostkant, maar pakten in plaats van een bus naar de Bailong lift, een bus naar het startpunt van de Tianmen kabelbaan. Fan-tas-tisch mooi, echt. Het was bijzonder goed weer (’s middags 25 graden en de hele dag zon) dus het karstgebergte en de steile, dunne pieken staken flink af tegen een felblauwe lucht. 

Bovenop de berg keken we uit over de Tianmen berg, die mooi boven een wolkendek lag te pronken. Wat een ochtend om mee te beginnen. 

China Avatarpark
Tianmen Mountain op de achtergrond

Vanuit daar deden we wat niemand eigenlijk deed. We gingen namelijk op weg naar One Dangerous Step. Deze plekken zoals o.a. Cock Peaking zijn ook op maps.me en de meeste kaarten te vinden. Als je wandelen in Zhangjiajie niet schuwt, raad ik je dit echt aan. Het pad is flink begroeid en je komt niemand tegen, dus je hebt de uitzichten hoogstwaarschijnlijk 100% voor jezelf. Iets wat je je niet voor kunt stellen als je in andere delen van Zhangjiajie National Forest Park wandelt. 

Vanuit hier dwaalden we lekker door het Avatarpark, liepen we flink wat kilometers en hadden we uren voor onszelf. Stuk voor stuk prachtig weer! Dag 2 was voor ons echt de allermooiste dag, en dat terwijl we niet eens op het Avatar punt waren.

Oftewel, zoek echt de pareltjes op en geniet van de minder bekende, maar zeker nóg mooiere hoogtepunten. 

Eenmaal terug bij de Tianmen kabelbaan besloten we na de lunch niet de kabelbaan te pakken, maar de weg – waar nog veel uitzichten te zien waren – naar beneden te lopen. Hierbij pikten we nog alle punten van de plattegrond mee en ohhh, wat een genot. 

Na dit rondje vol uitzichten vervolgden we onze weg via het bos naar beneden, waar dit keer wél veel uitzichten te bewonderen waren. Deze route raad ik dus wel echt 100% aan. Weet wel dat je 600 meter moet dalen via trappen. Niet heel goed voor je kniegewrichten dus, maar wél fantastisch mooi. 

Weet dat er twee verschillende wandelroutes naar beneden gaan. Via het pad dat wij liepen en via een weg waar schijnbaar veel (agressieve) apen zitten. Hoewel ik ingeënt ben tegen rabiës, vonden we dat toch niet echt een heel leuk idee 😂. Wij kozen dus voor de niet-apen route.

China Zhangjiajie Avatar bergen
Avatarpark, vlakbij One Dangerous Step waar nie-mand is

Hoogtepunten van wandelen in Zhangjiajie – Dag 3

Omdat het op onze dag drie fantastisch goed weer was, besloten we om gewoon nog een keer de Bailong lift te pakken en naar het Avatar punt te gaan. Het leek even alsof we de memo van een ontruiming hadden gemist, want in ons eerste uur wandelen door het Zhangjiajie National Forest Park kwamen we amper mensen tegen. Heer-lijk! Zelfs op de punten waar het op dag één wél druk was. 

Snel herhaalden we nog even ons rondje van dag 1 omdat het weer dus prachtig was, waarna we naar een nieuw deel van het Avatarpark vertrokken. En echt, het verveelt dus nooit, ondanks dat het op sommige delen echt wel op elkaar lijkt. 

Ons plan was om na dit bezoek richting Corridor on the wall naar beneden te lopen, maar dat deel bleek gesloten te zijn. We moesten dus terug en pakten de kabelbaan aan de westkant naar beneden.

In 3 dagen wandelen in Zhangjiajie National Forest Park hebben we het complete Avatarpark uitgespeeld en zijn er letterlijk nog geen vijf punten die we niet gezien hebben. Waar voor ons geld dus 😉.

Georganiseerde reizen naar China

Liever georganiseerd op pad en met een reisorganisatie mee naar China? Bekijk dan hieronder de verschillende opties en vergelijk de reizen met elkaar. Het scheelt in ieder geval een hoop regel. Ben je op zoek naar meer informatie? Bekijk dan alle vragen en onze antwoorden over reizen in China. Benieuwd naar onze eerdere highlights in China? Check dan de Tiger Leaping Gorge, Yangshuo en Yading Nature Reserve.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram