Geef mij de bergen en ik ben een gelukkig mens

Er zijn weinig dingen waar je me wakker voor mag wakker, maar reken er maar op dat ik uit mijn bed spring als om 04:30 uur de wekker gaat voor een zonsopkomst tijdens de zoveelste dag van een huttentocht. Hoewel ik werk als freelance tekstschrijver, kan ik nog steeds amper in woorden uitdrukken wat ik voel, hoe ik me voel en hóé gelukkig ik ben als ik in de bergen ben. Het is een continu gevoel van kippenvel, een siddering door mijn lijf en een constante staat van verlichting.

Het begin van hikenbiken

De wereld is mooi. Verschrikkelijk mooi. Zó mooi dat ik gewoon niet kan en wil geloven dat we gemaakt zijn om 25 vakantiedagen per jaar te hebben en alleen dan naar het buitenland gaan. Mijn onstilbare drang naar vrijheid is één van de redenen dat ik in 2019 mijn reisblog hikenbiken.nl gestart ben. Ik werkte toen nog in loondienst, maar greep ieder moment aan om te kunnen ontsnappen aan het werkende leven in Nederland. De meerdaagse hikes in Ethiopië, de wandelingen in Palestina en de 3-daagse hikes in Bolivia met kompas vond ik zó bijzonder, dat ik het met de wereld wilde delen. En zo geschiedde.

Geen standaard reisblog

Mijn verhalen en avonturen zijn te lezen op hikenbiken. Inspirerende, niet-typische avonturen, buiten-de-gebaande-paden reizen maar ook tips en inspiratie over locatieonafhankelijk werken vind je hier.

Hikenbiken.nl sluit enkel aan bij reizigers die meer willen dan de ‘standaardreizen’. Geen massa, maar pareltjes. Outdoor. Zweten tot je – potverdorie – die langverwachte top bereikt.

Verwacht geen perfecte, overbewerkte – en al helemaal geen typische geposeerde – foto’s waar 40 eerdere pogingen aan vooraf gingen. Je krijgt de real deal. Geen poespas. Geen kapsel dat op iedere foto perfect zit, want zo werkt het nu eenmaal niet als als je loopt te zwoegen in de bergen. And I love it

Het draait om de omgeving, de fantastische bergen en al het moois om ons heen. En niet om mij, maar om jou, zodat jij ook kunt genieten van de hidden gems. Dus welkom op hikenbiken en veel leesplezier.

Liefs Kristel

Tekstschrijver reisbranche
Over Kristel Jansen
Over Kristel Jansen
Kristel Jansen

Meer weten?

emty
De mooiste bestemming?

Heb je even? Ik heb geen idee. Als ik on the spot moet antwoorden, komt het noorden van Peru in me op. Niet de standaard Machu Picchu dingen (wat overigens ook prachtig was!), maar dagenlang wandelen en ingesneeuwd raken in Huaraz en niemand tegenkomen. Of Namibië, het land dat ik bezocht tijdens mijn eerste solo-reis. Of toch.. Goed, je snapt het al: ik kan urenlang vertellen over alle bijzondere reizen.

De mooiste top die je hebt beklommen?

Copy paste van de vorige vraag 😉 Onmogelijk. Onze 4-daagse hike in het Simien Mountain National Park in Ethiopië was fantastisch, maar ook de via-ferrata route naar Monte Cristallo in de Dolomieten gaf een uitzicht waar je u tegen zegt. Ook in de National Parks van Montenegro hebben we bergtoppen gezien waar er maar weinig tegenop kunnen. Er is zóveel moois!

Zou je in het buitenland willen wonen?

Als het midden tussen de bergen is: JA! Niet voor altijd, maar ik weet wel dat ik in de bergen nóg blijer ben. Daarom bevalt het parttime digital nomad leven mij meer dan prima.

Sta je open voor samenwerkingen?

Maar natuurlijk! Hoe meer ik kan delen, inspireren en anderen kan helpen met bestemmingen onder de aandacht brengen, hoe leuker.

Hier vind je meer informatie over samenwerkingen.

Hoe ben je reisblogger geworden?

Best grappig: ik heb Criminologie gestudeerd en doe nu iets compleet anders. Ik ben mijn reisblog als hobbyproject gestart. ‘Beetje schrijven’, anderen inspireren, maar vooral en alleen wanneer ik zin had. Na een tijdje zag ik de bezoekersaantallen groeien, kwamen de reacties op blogs meer en meer binnen en begon ik het nóg leuker te vinden. Vanaf toen besloot ik om er echt serieus mee aan de slag te gaan. In die periode had ik mijn baan in loondienst opgezegd, startte ik als freelance tekstschrijver en vielen alle puzzelstukjes op zijn plek. Here I am.

Mag ik mijn avonturen ook met de wereld delen op jouw reisblog?

Jaaaa, leuk! Dat mag altijd. Hoe meer mensen ik kan inspireren, hoe beter. En daar mag jouw avontuur zéker aan toegevoegd worden.

Hier vind je meer informatie over een gastblog schrijven.