China | Yading Nature Reserve: het ultragroene Pearl Lake + de bijzondere Chonggu tempel

Tijdens het wandelen in Yading Nature Reserve in China deden wij meerdere bijzondere wandelingen, waarvan één simpele, maar mooie acclimatisatiewandeling in Yading Nature Reserve, om ons lichaam te laten wennen aan de hoogte. Easy peasy, maar wel zo verstandig. Je loopt namelijk boven de 4.000 meter. Natuurlijk wil easy peasy niet zeggen dat het niet de moeite waard is, want wauw, wat een prachtig meer is dit Pearl Lake. Het fijne is dat je dit kunt combineren met de Chonggu tempel die je onderweg naar het Pearl Lake tegenkomt.

Over Yading Nature Reserve

Alles weten over Yading Nature Reserve? In mijn artikel over wandelen over Yading Nature Reserve in China vind je alle ins en outs over het park, hoe je er komt, de prijzen, de beste plekken om te overnachten etc. Lees dat dus vooral door, voordat je naar China afreist.

Het dorp dat het dichtste bij Yading Nature Reserve ligt, is Yading Village. Wij sliepen hier in een hotel bij busstop drie. De bus richting Yading Nature Reserve – vanuit de entree – komt hier dus langs. Let op: boek een hotel in Yading Village op tijd, want er is niet superveel aanbod en steeds meer vraag. Vanuit Yading Village pakten wij de bus naar de ingang van het park. Omdat we in Yading Village verbleven, is deze bus gratis. Je kunt gewoon zwaaien en de bus stopt. De bussen rijden je naar de ingang van Yading Nature Reserve.

Het startpunt van de wandeling naar het Pearl Lake

Bij de ingang van het park vind je nog een winkeltje waar je drinken of andere benodigdheden kan kopen (zelfs zuurstof, iets dat je uiteraard totaal niet nodig hebt, maar daar denken de Chinezen duidelijk anders over). Vanaf dit winkeltje volg je het pad omhoog over de houten trappen (of over de asfaltweg, maar dat is uiteraard niet zo leuk). Bij deze houten trappen en op het pad, kom je allerlei informatieborden tegen over de wilde dieren die in het park leven en over Yading Nature Reserve zelf. Leuk om te lezen natuurlijk, zeker omdat je met de andere wandeling naar het Milk Lake en Pearl Lake genoeg wilde dieren tegenkomt.

Ook kom je op dit eerste deel van de wandeling de Buddha Stage en de Living Buddha Pagoda tegen. Vanaf de Living Buddha Pagoda ga je rechts het water over en vervolg je je weg naar het Pearl Lake. Het Pearl Lake staat duidelijk aangegeven en is niet te missen. Het wordt ook wel Zhuoma La genoemd.

Het Pearl Lake is één van de drukker bezochte routes in het park (maar gelukkig lang niet zo erg als in andere Chinese nationale parken) en je zult veel Chinezen met zuurstoftanks (echt waar…) zien rondlopen. Het pad is aangelegd met trappen dus verdwalen is onmogelijk. Hoewel de afstanden niet altijd kloppen, zie je wel precies welke richting je op moet.

Pearl Lake wandelen Yading Nature Reserve

Onderweg naar het Pearl Lake

Uitzichten bij het Pearl Lake

Na enkele hoogtemeters leidt het pad je naar het bizarre Pearl Lake. Bij dit ultragroene meer heb je uitzicht op de bizarre Xiannairi gletsjer (één van de drie heilige bergen in het park) en eerlijk: dat uitzicht is niet normaal! Bij het Pearl Lake vind je allerlei bankjes om lekker te genieten van het uitzicht. Liever een wat rustigere plek opzoeken om de Xiannairi gletsjer van dichterbij te bekijken? Dan kun je vanuit het Pearl Lake nog naar een ‘scenic point’ lopen in een cirkel zodat je nog voor een deel een andere route loopt. Ook dit staat met bordjes aangegeven.

De drie heilige bergen bestaan naast Xiannairi ook nog uit Yangmaiyong en Xianuoduoji. Deze laatste twee zul je tijdens de andere wandelingen in het Yading Nature Reserve volop kunnen bewonderen.

Wandelen bij het Pearl Lake in Yading Nature Reserve, China

Combineer het Pearl Lake met de Chonggu tempel

Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan de Chonggu tempel. Ga absoluut naar binnen (let op: schoenen uit en verboden foto’s te maken), want als je geluk hebt, zie je in het rechtse deel van het gebouw meerdere monniken muziek maken en bidden. Een fantastisch spektakel waar wij zelfs een beetje emotioneel van werden.

Op de terugweg van het Pearl Lake, dus NA de Chonggu tempel, als je weer richting de ingang van het park loopt, kun je een andere route aan de andere kant van de rivier pakken. Veel minder druk en je vindt nog toffe, gekleurde muur-/steenschilderingen. Op de foto onderaan dit artikel zie je de oranje route. Dit geeft de de wandelpaden aan voor het Pearl Lake en de Chonggu tempel. Doe er je voordeel mee en zorg dat je niet alleen de drukbezochte paden bezoekt.

Op de hele route vind je toiletten, bankjes en prullenbakken dus je kunt moeder natuur net zo netjes achterlaten als toen je er kwam. Oh en btw, camera’s zijn er ook door het hele park te vinden. Je bent tenslotte in China 😉

De Chonggdu tempel die niet te missen is tijdens je wandeling naar Pearl Lake

Samenvatting Pearl Lake wandeling in Yading Nature Reserve:

Al met al een hele leuke én mooie wandeling om je Yading Nature Reserve avontuur mee te beginnen. Niet zwaar of lang, wel op hoogte, dus goed om je lichaam te laten wennen aan de hoogte. Veel wandelplezier!

  • Afstand: 5.4 km
  • Hoogtemeters: 202 meter
  • Hoogste punt: 4.138 meter
  • Duur: 1.46 uur (netto)

Kaart Yading

Rechtsboven vind je het Pearl Lake, in het midden de Chonggd tempel, rechts onderin kom je het park binnen

Goed voorbereid op pad naar China

China is absoluut een land apart, waar je zonder enige voorbereiding bedrogen uit zult komen. Het vergt tijd, geld (een duur visum) en af en toe veel energie om dit land te bezoeken. Deze Travelguide van China (van Damien Harper) zorgt voor een goede voorbereiding. Ondanks alle verschillen en de cultuurshock soms is het voor mij het meest bijzondere land dat ik ooit heb bezocht. En ik heb veel gereisd, dus dat wil heel wat zeggen.

En tuurlijk, de Chinezen houden er wat aparte gewoontes op na, maar als je jezelf hierop voorbereidt, weet je wat je te wachten staat en valt het allemaal 100% mee.

Toch liever niet alles zelf uitzoeken? Ik snap het he-le-maal. Gelukkig zijn er diverse reisorganisaties die je dit met liefde en plezier wél voor je doen als je toch naar dit meest unieke land ter wereld wil. Benieuwd? Bekijk hieronder meerdere reisaanbieders die unieke reizen naar China aanbieden:

Enne, heb je nog vragen over China? Laat vooral een reactie hier, dat vind ik alleen maar leuk!

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram