China | Yading Nature Reserve: wandelen over de idyllische Luorong Pasture

Wandelen in Yading Nature Reserve is één van de mooiste herinneringen aan ons avontuur in China. Dit park tegen de Tibetaanse grens is zó uniek, geeft fantastische uitzichten en ligt boven de 4.000 meter. Een parel als je het mij vraagt. Eén van de wandelingen die we deden, was de wandeling over de Luorong Pasture. Een vlakke, rustige wandeling, over beekjes, met fantastische uitzichten op twee gletsjers. Genieten dus. Meer weten over deze wandeling? In dit artikel vind je alles over de afstand, de duur, de hoogtemeters en natuurlijk het startpunt. Veel wandelplezier!

Over Yading Nature Reserve

Alles weten over het bizarre Yading Nature Reserve in China? In mijn artikel over wandelen over Yading Nature Reserve vind je alle ins en outs over het park, hoe je er komt, de prijzen, de beste plekken om te overnachten etc. Lees dat dus vooral door, voordat je naar China en die natuurpark afreist.

Het dorp dat het dichtste bij Yading Nature Reserve ligt, is Yading Village. Wij sliepen hier in een hotel bij busstop drie. De bus richting Yading Nature Reserve – vanuit de entree – komt hier dus langs. Let op: boek een hotel in Yading Village op tijd, want er is niet superveel aanbod en steeds meer vraag. Vanuit Yading Village pakten wij de bus naar de ingang van het park. Omdat we in Yading Village verbleven, is deze bus gratis. Je kunt gewoon zwaaien en de bus stopt. De bussen rijden je naar de ingang van Yading Nature Reserve.

De bussen in het park

In Yading Nature Reserve kun je, nadat je bent afgezet bij de entree, ook nog losse tickets kopen voor de groene busjes in het park. Wat veel Chinese toeristen doen, is opstappen bij Mount Qianfo Station en uitstappen bij het Luorong Pasture Integrated Service Department. Dit is het eindstation van de busjes. Je skipt dan het hele eerste deel van de blauwe route. Vanaf Luorong Pasture Integrated Service Department kun je ook je pad vervolgen richting de Luorong Pasture.

Wij kozen ervoor om de hele blauwe route te wandelen, omdat het een vlakke, mooie wandeling is en je weer een heel ander deel van het park ziet.

Op de map van Yading Nature Reserve op de foto hieronder zie je welke blauwe route ik bedoel. Wij startten onze hike overigens vanaf de entree van het park.

Van de entree naar Luorong pasture

Met deze wandeling loop je in het middelste gedeelte van het Yading Nature Reserve. Een deel wat de 99% van de Chinezen overslaat, omdat ze liever de bus pakken naar het laatste station óf omdat ze alleen naar het Pearl Lake gaan. Het is een heerlijk rustige wandeling dus, zonder gerochel en geschreeuw.

Met deze wandeling loop je over aangelegde paden en trappen. Geen moeilijke wandeling, maar lekker relaxt en lekker wat kilometers maken zonder al te moe te worden.

Hoogtepunten tijdens de Luorong Pasture wandeling

Tijdens deze wandeling volg je de kronkelende rivier door het wetland en de Luorong pasture, met de heilige bergen Xianuoduoji en Yangmaiyong op de achtergrond. Bovendien kom je langs het mooie meer genaamd Shengshui Lake. Vlakbij het Shengshui Lake vind je de Holy Water Door, een kleine regulerende waterval die overgaat in de rivier.

Eenmaal aangekomen bij het station van de busjes keer je weer om voor dezelfde route terug. Dit keer is het dalen, hoewel het natuurlijk niet heel veel hoogtemeters waren. Geen zin meer in dezelfde weg terug? Spring dan in een groene bus en laat je naar de uitgang van het park brengen.

Wil je vanaf het station nog helemaal doorlopen naar Gonggacuo Lake? Dat kan natuurlijk ook. Wij hebben dit niet gedaan, omdat je ditzelfde stuk loopt als je naar Milk Lake en 5 Colors Lake gaat. We zouden dan twee keer hetzelfde stuk lopen.

Al met al weer een fijne wandeling en fantastisch om weer voor een derde keer in dit unieke park te zijn 🙂

Prachtige plaatjes tijdens onze wandeling in Yading

Samenvatting van de wandeling in Yading

  • Afstand: 15.41 km
  • Hoogtemeters: 271
  • Hoogste punt: 4195
  • Duur: 3.41 uur

Goed voorbereid op pad naar China

China is absoluut een land apart, waar je zonder enige voorbereiding bedrogen uit zult komen. Misschien valt het zelfs wel tegen. Ik heb veel blogs gelezen die niet al te positief waren. Het vergt tijd, geld (een duur visum) en vooral veel energie om dit land te bezoeken. Deze Travelguide van China (van Damien Harper) zorgt voor een goede voorbereiding. Ondanks alle verschillen en de cultuurshock soms is het voor mij het meest bijzondere land dat ik ooit heb bezocht. Dit land heeft álles! En tuurlijk, de Chinezen houden er wat aparte gewoontes op na, maar als je jezelf hierop voorbereidt, weet je wat je te wachten staat en valt het allemaal 100% mee.

Toch liever niet alles zelf uitzoeken? Ik snap het he-le-maal. Gelukkig zijn er diverse reisorganisaties die je dit met liefde en plezier wél voor je doen als je toch naar dit meest unieke land ter wereld wil. Benieuwd? Bekijk hieronder meerdere reisaanbieders die unieke reizen naar China aanbieden:

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram