Het Become Financially Free programma van Rowena Rousseau: mijn ervaring/review

Voor het opschalen van je online business en passief inkomen tijdens het reizen met het Become Financially Free programma van Rowena Rousseau: mijn eerlijke ervaring en review

Via LinkedIn zag ik het Become Financially Free programma van Rowena Rousseau voorbijkomen. Meteen was ik getriggerd, niet zo zeer om het financieel vrij worden, want dat is niet mijn allergrootste doel, maar wel omdat het een stukje passief inkomen met zich meebrengt. Bestaat passief inkomen dan? In mijn optiek niet, maar, alles wat nu staat, kan uiteindelijk wel een mooi inkomen opleveren. Met onze reis in augustus in het vooruitzicht, vond ik dit dus interessant. Omdat mijn reisblog ook over locatie onafhankelijk werken en online ondernemen gaat, leek het me dus goed om mijn ervaring en review te delen over het Become Financially Free programma van Rowena Rousseau. 

Wie is Rowena Rousseau?

Voor het lezen van een review van het Become Financially Free programma is het natuurlijk wel handig om te weten wie Rowena is. 

Toegegeven: ik had geen idee wie Rowena was eerlijk gezegd. Na haar bericht over het Become Financially Free programma op LinkedIn zocht ik haar op via Instagram en werd ik alleen maar meer getriggerd. Ze is al ruim 10 jaar online ondernemer en het is haar missie om vrouwen financieel onafhankelijk te maken. Niet alleen met passief inkomen, maar ook door business te schalen en slimmer te werken. Overigens zitten er ook gewoon mannen in haar programma, alleen zoals je hieronder bij de afbeeldingen ziet, is het lekker roze ingericht.

Rowena is haar Become Financially Free programma in 2022 gestart, dus het is nog vrij nieuw. Dat biedt kansen als je er dus als één van de eerste deelnemers bij bent. Bovendien blijven er iedere week zelfs video’s bijkomen die ze toevoegt, om iedereen van nog meer kennis te voorzien.

Inmiddels draait Rowena zelf steady €15.000 aan passief inkomen per maand. Verwacht dit trouwens niet volgende maand al te bereiken, want als het zo makkelijk is, doet iedereen het natuurlijk. Ze is in ieder geval het levende voorbeeld dat het mogelijk is om iets vanaf 0 op te zetten.

Neem de tijd, heb geduld en volg de stappen.

Wat houdt het Become Financially Free programma van Rowena Rousseau in?

Eerlijk, ik was sceptisch. Ik heb het affiliate programma van Jacko Meijaard gevolgd en was daar niet over te spreken. Het was vooral gericht op zoveel mogelijk online cursussen verkopen (zoals online cursussen over je hond opvoeden, ehhh, what?!) met zoveel mogelijk blogs schrijven. Schrijven om te schrijven. Niet om je publiek te informeren. Daar houd ik niet van.

Uiteindelijk deed iedereen hetzelfde, bleek iedereen tegen elkaar op te boksen en was er weinig authentieks aan. Ook bood hij een 10k programma aan, waar weinig van terecht kwam als het gaat om goede begeleiding. 

Om deze reden was ik dus voorzichtig. Waarom het Become Financially Free programma van Rowena Roussea wél mijn aandacht trok, was de openheid die Rowena geeft. Ze heeft echt letterlijk honderden video’s opgenomen en geeft écht een inkijkje in haar manier van werken. Daarnaast gaat niet het alleen om passief inkomen, maar ook over het opschalen van je business. Rowena is alles behalve geheimzinnig en laat met video’s zien hoe ze zelf alles aanpakt. 

Het mooie aan dit alles is dat ze zoveel waarde deelt voor nog geen €15 per maand. Ben je ook geïnteresseerd in het passief inkomen gedeelte? Dan betaal je nog geen €35 per maand. Inclusief btw hè mensen. Als je het zakelijk afsluit, krijg je ook nog eens de btw terug als je het boekt onder zakelijke kosten. Wat dus gewoon mag. 

Het programma is dus bedoeld voor iedereen die op zoek is naar het opschalen en überhaupt schaalbaar maken van hun business, om meer financiële vrijheid te creëren met behulp van alle aangereikte tools en kennis. 

Hoe is het Become Financially Free programma opgebouwd?

Je sluit het Become Financially Free membership af met een abonnement en je betaalt per maand. Na 6 maanden kun je het membership stopzetten als je dat wil. 

De basis heeft Rowena opgedeeld in vier fases:

 • Online business met 0-2k omzet per maand 
 • Online business met 2-5k omzet per maand 
 • Online business met 5-10k omzet per maand 
 • Online business met 10-50k omzet per maand 

Become Financially Free Rowena review
Alle modules en onderdelen van het Become Financially Free membership van Rowena

Oftewel: wow, voor iedere soort ondernemer biedt dit kansen. Of je nu net begonnen bent of al jarenlang mooie omzetten draait. Dat sprak me dus wel aan, want je hoeft geen doorgewinterde ondernemer te zijn om te beginnen. Het Become Financially Free programma is er letterlijk voor iedereen. Top dus. 

Fase 1: Online business met 0-2k omzet per maand 

Het eerste onderdeel begint met een stukje mindset, vertrouwen, hoe je tegen omzet draaien aankijkt, je doelgroep bepalen, aanbodstrategie, prijzen bepalen, aanbod promoten etc. De basis die iedereen moet doorlopen om een succesvol bedrijf te starten. Wel zo handig. Ondanks het feit dat ik ruim 1.5 jaar een eigen business heb als tekstschrijver, heb ik wel alle video’s doorlopen. Kan nooit kwaad om alles nog eens te herhalen, scherp te stellen en kritisch naar mijn eigen processen te kijken.  

En even serieus: de eerste fase bevat gewoon al 16 modules en 48 video’s. Is dat veel of is dat veel?

Zoals Rowena zelf ook zegt: volg gewoon alle stappen. Vlieg niet meteen door het programma heen omdat je gehaast en snel door wil naar het passief inkomen gedeelte. Neem de tijd. Echt. 

Mijn ervaring met het Become Financially Free programma is so far, so (really!) good. 

Een voorbeeld van hoe iedere fase in het membership is opgebouwd

Fase 2: Online business met 2-5k omzet per maand 

Deze fase is mindblowing. Letterlijk alles komt hier aan bod: aanbod verbeteren, advertentiecampagnes draaien, in de media komen, je bereik vergroten, e-mail automatisering, noem maar op. 

Ik weet dat Rowena zelf op haar stories al eens zei dat alles wat in het Become Financialy Free programma aan bod komt ook door heel veel business coaches verteld wordt, maar dan voor duizenden euro’s. De trajecten die je tegenwoordig moet betalen voor zulke coaches zijn echt om te huilen. No offense trouwens, want ik geloof heus dat het je verder helpt, maar het is gewoon simpelweg niet voor iedereen haalbaar om voor een traject van 6 maanden 15k af te tikken. 

Mooi om te zien dat hier dus zóveel aan bod komt om te groeien, voor zo’n bedrag. 

Fase 3: Online business met 5-10k omzet per maand 

Fase 3 is gericht op een niche kiezen. Staat dat als een huis? Dan ga je volgens Rowena de 10k per maand halen. Onderdelen die in deze fase aan bod komen zijn affiliate programma’s, het automatiseren van je marketing, podcasts starten, time-management, systeemen aanbrengen in je marketing etc.

Mijn tip: kijk vooral wat bij jou past. Dat doe ik ook. Een podcast is bijvoorbeeld niets voor mij, dus mijn voorkeuren liggen ergens anders om zichtbaar te zijn. Je hoeft het Become Financially Programma natuurlijk ook niet 100% te kopiëren. Doe wat goed voelt voor jou, maar voer de stappen die je wél volgt, wél goed uit. 

Fase 4: Online business met 10-50k omzet per maand 

Deze fase staat op het moment van schrijven nog niet online en wordt verwacht in maart 2023. Voor mij geen probleem, want het is ook helemaal niet mijn streven om zoveel geld te verdienen. Tuurlijk ga ik de video’s wel bekijken als het zover is, maar het is niet zo dat ik dit nu mis of dat een hoge omzet mijn grootste doel is. Ook dat is weer voor iedereen anders natuurlijk. 

Passief inkomen: belangrijk onderdeel van het Become Financially Free programma

Vooral dit gedeelte was voor mij de reden om het programma van Rowena Rousseau te volgen. Met onze reis in augustus leek het mij ideaal om nu alvast te beginnen met dingen opzetten, want passief inkomen opzetten heeft tijd nodig. Verwacht geen gouden bergen. Er staat natuurlijk dat je binnen no time 7.5k aan passief inkomen kunt verdienen, maar mijn tip is om hier niet blind vanuit te gaan.

Je werkt op je eigen tempo, maar krijgt natuurlijk 100% de juiste handvatten om hier naartoe te werken. Toch ziet niet iedereen binnen dezelfde tijd ook dezelfde resultaten. Dit betekent overigens niet dat ik bedoel dat ik een slechte ervaring heb met dit programma, juist niet. Ik ben vooral eerder in zulke verkooppraatjes getrapt, waardoor ik nu weet: oke, Kristel, ben realistisch en weet dat dit voor de lange termijn is. 

Wat aan bod komt in dit gedeelte: verschillende verdienmodellen, kennis- en online producten maken, templates creëren, affiliate websites opzetten, memberships etc. Je ontvangt bijvoorbeeld ook een bijlage hoe je van een e-book een direct betalend product maakt in plaats van een uitgekauwde weggever.

Het mooie is dat ook dit onderdeel weer uit 6 modules bestaat en 4 bonusmodules, waarvan iedere module weer bestaat uit 7 tot 13 video’s. Dus wow, ook hiervoor geldt weer: je bent niet klaar na 1 video, want er is simpelweg zoveel meer waarde die Rowena deelt. Letterlijk stap voor stap word je meegenomen in het proces om passief inkomen op te zetten. 

Become Financially Free Rowena Rousseau ervaringen
81 lessen dus, waarin je leert om passief inkomen op te bouwen! Holy

Online producten

Als je het Become Financially Free programma van Rowena al een tijdje volgt, zie je ook voorbijkomen dat Rowena fan is van online programma’s creëren, opzetten en verkopen. In deze fase ontvang je allereerst een guide met 100+ ideeen om online producten op te zetten, leer je hoe je een online cursus opzet, hoe je templates maakt en verkoopt en hoe je e-learnings kunt verkopen. 

Bloggen: hoe werkt dit?

Mijn eigen reisblog is een voorbeeld van dit onderdeel. Voor mij was dit dus niet helemaal nieuw, omdat ik mijn blog 2.5 jaar geleden opgezet heb. Ik werk al met affiliate marketing voor mijn blog, maar draai bijvoorbeeld nog geen advertenties (ook onderdeel van deze module). Je bent nooit te oud om te leren zou ik zeggen. Ook SEO. linkbuilding en Pinterest zijn onderdeel van het gedeelte Bloggen. 

Webshop starten

In 19 lessen leer je hoe je een webshop start, hoe je deze bouwt en hoe je de verkopen uit kunt breiden. Omdat ik heb besloten om te focussen op andere facetten van mijn online business heb ik deze fase (voor nu) even overgeslagen. Heb jij al een webshop of wil je er een opzetten? Dan is deze fase natuurlijk mega interessant. Zeker omdat deze volgende maand met extra video’s wordt uitgebreid. 

Affiliate marketing: hoe integreer je dit?

Je weet pas hoe affiliate marketing écht werkt, als je het gaat gebruiken. Je vindt hier een compleet stappenplan om passief inkomen te genereren. Het komt natuurlijk al deels terug in de andere modules, maar hier vind je ook nog een complete affiliate marketing guide. Ideaal. Ook hier moet je genoeg tijd voor uit trekken, want naast de 10 lessen die er nu instaan, volgen er binnenkort nog meer andere video’s. Zo zie je maar dat Rowena het Become Financially Free programma uit blijft breiden met al haar kennis. 

Wil je liever niet het hele programma afsluiten en ben je vooral geïnteresseerd in haar affiliate marketing guide? Dan kun je ook alleen deze guide aanschaffen.

Zelf ben ik dus al bekend met affiliate marketing en heb ik daar ook eerder blogs over geschreven:

Systemen

In het membership wordt met veel systemen gewerkt. Rowena geeft kortingen op de door haar gebruikte systemen. Natuurlijk is dit ook haar vorm van inkomen, want ze past natuurlijk affiliate marketing toe. Precies zoals zij het doet, kun jij het dus ook doen. En ik dus. De linkjes in deze blog zijn ook affiliate links.

De programma’s die onder andere aan bod komen zijn MailBlue, Plug & Pay, Elegant Themes, Neostrada en Canva. 

Allerlei extra’s in het programma

Als je denkt dat je het dan gehad hebt, heb je het mis. In het gedeelte ‘Cheatsheets’ vind je allerlei documenten en bijlagen die je er tijdens het volgen van het programma bij kunt houden. Zo staan er ook weer 7 onderdelen (goals, positionering, aanbod, marketing, content, sales en e-book templates) en vertonen die onderdelen ook weer verschillende lessen. Ik wil niet in herhaling vallen, maar het is echt ongelofelijk wat Rowena Rousseau allemaal aanbiedt in het Become Financially Free programma. 

Nog meer ervaring, Become Financially Free GOLD

Om je ervaring in het Become Financially Free programma uit te wisselen met andere deelnemers kun je ook lid worden van het GOLD membership. Je bent dan ook lid van een besloten community, krijgt toegang tot allerlei borrels en mag naar een jaarlijkse lunch. De ervaringen van Become Financially Free met andere deelnemers uitwisselen lijkt me zeker leuk, maar ik heb gekozen voor het Premium lidmaatschap. Upgraden kan namelijk altijd nog. 

Wat kun je verwachten van het programma?

 • Een opgeschaald bedrijf dat staat als een huis
 • Online business opzetten als je dat nog niet hebt en deze business flink laten groeien
 • Stappenplan om te starten met passief inkomen in de vorm van affiliate marketing, een webshop of online producten
 • Inzicht in verschillende verdienmodellen
 • Strategie opzetten voor meer verkeer (en meer omzet)

Mijn review van het Become Financially Free programma

Wat is mijn ervaring met het Become Financially Free programma?

Mijn ervaring met het Become Financially Free programma is serieus nu al positief. Alleen al met het doorscrollen van het programma viel mijn mond open van verbazing als ik zie hoeveel waarde Rowena deelt. Hier haast je jezelf niet even doorheen. Hier neem je de tijd voor, zodat je alles goed op kunt zetten en uiteindelijk levenslang profijt hebt van alle voordelen. 

Oftewel: hier een hele blije deelnemer met een súper positieve review over het Become Financially Free programma 

Zoals je kunt lezen heb ik (nog) niet alle video’s gevolgd en wil ik hier de tijd voor nemen. Toch ben ik nu al super blij dat ik member geworden ben. Geen addertjes onder het gras, geen nepreviews van klanten (zie de Instagram van Rowena bijvoorbeeld maar) en vooral: geen geheimzinnigheid, maar juist de wil om andere mensen ook van financieel succes mee te laten genieten. Hoe mooi is dat?!

De kosten van het membership

De allerslechtste reden om het NIET te doen is geld. Kosten. Serieus, dit membership is zó goedkoop. Je kunt het afsluiten voor: 

 • €14,95 per maand Basis; geen passief inkomen als onderdeel
 • €34,95 per maand Premium: dit heb ik (wel passief inkomen als onderdeel)
 • €54,99 per maand Gold: inclusief online borrels, jaarlijkse lunch en besloten community. 

Bedenk eens hoeveel lopende abonnementen je hebt (Netflix, Videoland en Spotify bijvoorbeeld) en vergelijk dat bedrag eens met het Become Financially Free membership van Rowena. Dan weet je het wel toch? Netflixen is allemaal fun op korte termijn, dit programma wordt allemaal plezier op de lange termijn. Ik kwam het programma tegen op woensdag via LinkedIn, heb me ingelezen op donderdag en heb mezelf de vrijdag daarna aangemeld. Ik wilde deze kans gewoon niet laten liggen, want ik heb een doel voor ogen: meer passief inkomen verdienen als ik op reis ben. En hoe leuk is het om met zoveel handvatten mee aan de slag te gaan. 

Dus: aan jou de keuze.

Kortingscode voor het Become Financially Free Membership

Met de code XA8HUIW ontvang je 20% korting op je membership tijdens de eerste maand.

Become Financially Free programma

Wil je één op één nog wat vragen? Stuur me dan een mailtje, dat mag natuurlijk ook altijd, maar je krijgt hetzelfde antwoord: een positieve ervaring en review over het Become Financially Free membership van Rowena Rousseau. 

Heel veel succes en veel plezier! Enne, laat me weten als je gaat starten, dan kunnen we samen ook verder sparren. Zo helpen we elkaar, leuk toch?!

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram