Huttentocht in de Dolomieten, in één woord: fantastisch

Een huttentocht van 3 dagen in de Dolomieten

Een 3 daagse huttentocht in de Dolomieten. Ik heb één advies: go for it! Wij hebben in september 2020 door de Dolomieten gereisd en hier een huttentocht gedaan en het was fantastisch. Wil jij ook een huttentocht doen, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Heb je graag een uitgestippelde huttentocht waarvan je zéker weet dat je getrakteerd wordt op de mooiste uitzichten? Lees dan hieronder verder, want met deze beschrijving kun je deze huttentocht in de Dolomieten bijna blind lopen.

Plan B: beste plan ooit

Noord-Italië was ons plan B, zoals bij zovelen, dankzij corona. Maar dat ons plan B ons zóveel zou verrassen, hadden we nooit gedacht. Nadat we besloten hadden dat dit onze bestemming werd, gingen we ons focussen op een huttentocht in de Dolomieten. Dit idee stond namelijk al wel langer op ons lijstje. 

Voordat wij beslist hadden waar we precies onze huttentocht in de Dolomieten gingen doen, zijn we heel wat blogs gaan lezen. Daarna zijn we naar dat gebied afgereisd, hebben we kaarten gehaald van het gebied waar we liepen, en hebben we de perfecte route uitgestippeld. Daarom deel ik deze graag.

 

Dag 1 van onze huttentocht in de Dolomieten

 

Catinaccio

Het gebied werd Rosengarten (Duitse benaming), Catinaccio (Italiaanse benaming). Dit ligt tussen Val di Fassa (in Trentino) en Eggenstal (Zuid Tirol) in. 

Highlights huttentocht

De huttentocht die wij deden, brengt je langs de befaamde Vajolet Towers, door de Santner via ferrata (als je wil) en langs fenomenale hutten. De periode voor ons was september en die was perfect. Toegegeven, het is fris als de zon onder is, maar om te hiken was het perfect weer. 

De route die hieronder beschreven staat, is een route die best wat kilometers lopen en klimmen is. Wil je minder kilometers lopen? Er zijn genoeg opties om een wat kortere route te lopen. Het is ook mogelijk om de route te doen zonder via ferrata. Voor ieder wat wils dus! Ik heb hieronder de verschillende opties ook aangegeven. De paden zijn beschreven met nummers, zodat je nooit zult verdwalen. Met een kaart, zul je zien dat het nog makkelijker is. Nadat onze tas gepakt was en we zeker wisten dat we alle essentials mee hadden om te hiken, konden we van start.

huttentocht in de dolomieten

 

Dag 1 van onze huttentocht in de Dolomieten (bij de Gartlhütte)

 

De route

Dag 1:

Lago di Carezza (Karersee) – Paolina Hütte – Kölnerhütte – Santner Klettersteig – Santnerpasshütte  – Gartlhütte (10 km, 1.200 hoogtemeters)

Dag 2:

Garlhütte – Rifugio Vajolet – Grasleitenpasshütte / Rifugio Passo Principe  – Molignon Pass  – Tierser Alpl / Alpe di Tires – Passo Duran – Plattkofelhütte / Rifugio Sasso Piato (14.5 km, 1.200 hoogtemeters)

Dag 3:

Langkoffelhütte – Rifugio T. Demetz – Passo Sella / Sellajoch – Rifugio Salei – kabelbaan naar Campitello di Fasse (14 km, ruim 1.000 hoogtemeters)

Route beschrijving

Dag 1

Wij zijn gestart met wandelen bij Lago di Carezza, omdat we dit hoogtepunt niet wilden missen. We zijn hier met de bus naartoe gegaan, prima te doen! Hierna wandel je naar de Paolina lift. Als je de Carezza al eerder bezocht hebt, of niet wil bezoeken, is het aan te raden om te slapen in het Alpenrosen Hotel. Vanuit hier is het 1 minuut lopen naar de kabelbaan, ideaal. Bovenaan de lift start jouw huttentocht. 

Als je het pad van de via ferrata wil volgen, volg je bovenaan bij de kabelbaan pad 552. Uiteindelijk vervolgt het pad richting 549, en dan 542. Vanaf 542 begint het stukje via ferrata. Let op: bij een via ferrata heb je een via ferrata kit nodig! Deze via ferrata route is goed te doen, ook voor beginners. Na de via ferrata kom je bij de Santnerpashütte aan. Vanaf hier heb je al uitzicht op de fenomenale Gartlhütte. Deze hut is na ongeveer 10 km lopen en 1200 hoogtemeters klimmen bereikt, inclusief de wandeling naar de Carezza.

 

De via ferrata route op dag 1

 

De Gartlhütte is dè hut die je overal op foto’s ziet als je googlet naar dit gebied of de Vajolet Towers (zie foto’s onder aan dit bericht). Probeer hier dus zeker te overnachten, want de locatie is verschrikkelijk mooi, met de Vajolet Towers op de achtergrond. Vergeet ook niet om de zonsondergang te bewonderen, want je zult hier letterlijk bijna alle kleuren van de regenboog zien als je geluk hebt met helder weer. Echt één van de vele voordelen bij een huttentocht in de Dolomieten, bij ééndaagse tochten maak je dit niet mee.

Als je niet de via ferrata route wil volgen, dan volg je na de kabelbaan route 550 en 541 naar Rifugio Vajolet. 

Dag 2

Na een heerlijke nacht slapen, besloten wij om onze wekker te zetten om de zonsopkomst te bekijken. En echt, dat blijft één van mijn favoriete hobby’s hoor. Prachtig was het! 

 

Goodmorning op dag 2 van de huttentocht in de Dolomieten!

Na het ontbijt vervolg je de route 542 op een erg steil stuk naar beneden richting Rifugio Vajolet. Dit is de overnachtingshut die je zou kunnen boeken als je de via ferrata niet gedaan zou hebben. Vervolg hier je route 584 richting de Grasleitenpasshütte.

Kies hierna voor route 11a, ga vooral niet steil naar beneden als je denkt dat je naar beneden moet, want je moet helemaal op het einde, juist steil omhoog. Blijf gewoon lopen, totdat je bordjes ziet staan richting 3a. Wij hadden de fout gemaakt om per ongeluk op route 11 uit te komen, en dan daal je extreem veel. Resultaat: dat stuk moesten we ook weer gewoon omhoog. Vanaf 3a ga je richting de Pas de Molignon en dit is een fantastisch mooi stuk.

Vergeet niet om af en toe te stoppen en achterom te kijken. Na dit stuk klimmen, ga je ook weer een stukje dalen en zie je wat verderop de Rifugio Alpe di Tires liggen. Tegen een schilderachtige achtergrond, steekt deze hut af. Je kunt wederom niet geloven in wat voor mooie natuur je terecht bent gekomen. Zie de foto die onderaan aan dit blog staat.

Je kunt er ook voor kiezen om dag 2 hier af te breken en op dag 3 door te lopen naar de Platkoffelhütte en hier te eindigen. Wij kozen ervoor om voor de Rifugio Alpe di Tires boven op de berg te lunchen met dit fantastisch mooie uitzicht, en de hut te laten voor wat het was. 

Op naar de volgende hut! Vanaf hier wordt het een stuk makkelijker, en heb je het zwaarste van de dag gehad. Wij kozen ervoor om door te lopen naar de Platkoffelhütte. In kilometers is dit nog wel best een stuk, maar het meeste klimmen zit er op. Eenmaal bij deze hut aangekomen kun je nog lang nagenieten van de ondergaande zon. De kleuren die hier weer aan de hemel staan, zijn onbeschrijfelijk! Na een hele lange dag wandelen, plof je hier lekker in je bed na een kwalitatief goed avondmaal! Na 14.5 kilometers en wederom 1200 hoogtemeters, konden we dat dus wel waarderen. 

 

Het uitzicht na de via ferrata op dag 2 van onze huttentocht in de Dolomieten

 

Dag 3

Als je op dag 2 heb besloten om bij Rifugio Alpe di Tires te overnachten, vervolg je vanaf hier 594–4 richting Pas de Duron naar de Plafkoffelhutte en kijk je of je hier nog een blokje om wil. Dit kan prima het einde van de dag zijn. 

Zoals hierboven beschreven, sliepen wij bij de Platkoffelhütte en het zal je niet verrassen, maar ook hier hebben we weer onze wekker gezet voor de zonsopkomst. Om half 8 waren we dus ook weer op pad. Heerlijk! Vanaf hier liepen we eerst een lang stuk omlaag naar het dal, via pad 527. De volgende Langkofelhütte lijkt van een afstand ver weg te liggen, maar voor je het weet ben je weer omhoog geklauterd naar deze volgende hut. Vanaf hier ga je wederom klimmen via het 525 pad, naar Rifugio T. Demetz. De meeste mensen gaan dit pad omlaag, omdat het een vrij steil stuk is. Lekker klimmen dus weer.

Eenmaal bij Rifugio T. Demetz aangekomen, ben je bovenop de bergpas beland. Vanaf hier kun je dus de vallei inkijken en zie je waar je ook weer helemaal naar beneden moet. Je kunt een kabelbaan pakken, maar guess what, je kunt ook lopen. Dit stuk is nog vrij lang, na de kilometers die je al gemaakt hebt, maar voordat je het weet ben je bij één van de laatste hutten: Passo Sella Dolomiti Mountain resort. Als je hongerig bent, bestel dan hier je lunch, of kies ervoor om in dit resort af te sluiten en te overnachten. Er is geen woord gelogen over de luxe! 

Omdat wij onze auto in Canazei hadden staan, konden we er helaas geen gebruik maken en vervolgden we ons pad naar Col Rodella. Eindelijk, hier gingen we de kabelbaan in naar Campitello di Fassa. Vanaf hier liepen wij terug naar onze auto, en hadden we 14 kilometers in onze benen, met wederom, 1000 fantastisch mooie hoogtemeters. En zo hebben wij onze dagen geëindigd van onze huttentocht in de Dolomieten. Wat een genot!

 

Het uitzicht voor de Langkoffelhutte op dag 3

 

Boek jouw huttentocht in de Dolomieten

Heb jij geen zin om alles zelf uit te zoeken? Is het jouw eerste keer dat je een huttentocht gaat doen, of überhaupt gaat hiken? Vind je het veel relaxter als alles van tevoren bepaald is voor jou? Boek dan een huttentocht met een reisaanbieder. Er valt namelijk heel wat voor te zeggen om een huttentocht te boeken bij een reisorganisatie.

SNP natuurreizen biedt veel reizen aan, in de Dolomieten, om zo ook te genieten van jouw huttentocht.

Bekijk hier het aanbod van SNP reizen

 

Bestel hier jouw reisgids voor via ferrate routes

Extra foto’s van de huttentocht in de Dolomieten

En aangezien foto’s veel meer zeggen dan 1000 woorden, kun je hieronder nog wat foto’s bewonderen. Volgens mij wil iedereen die van de natuur en bergen houdt, nu een huttentocht in de Dolomieten maken. Wij werden in ieder geval bij iedere bocht verrast en hebben vaak tegen elkaar gezegd: ‘wat een extreem goed plan B hebben we toch’. We wilden bijna corona bedanken voor de huttentocht!

Wil jij ook een huttentocht in de Dolomieten maken? Ik zeg: DOEN! Ben je eerst nog op zoek naar algemene tips voor een huttentocht? Bereid je dan met onze ultieme tips ook hierop voor. Ben je benieuwd naar de rest van ons avontuur in de Dolomieten? Bekijk dan al onze hikes, lees het avontuur bij de 3 daagse huttentocht van de Drei Zinnen of bekijk onze avonturen in Europa, Afrika, Zuid-Amerika of Nieuw-Zeeland.

 

Het fenomenale uitzicht op pad 3a. Dit is echt een fantastisch mooi stuk van de route!

 

De befaamde Gartllhütte. Als je de kans hebt om hier te verblijven, is dit écht een must

 

Het laatste deel van dag 2 is redelijk vlak

 

De lunchplek van dag 2, met in de achtergrond Rifugio Alpe di Tires. Hier kun je dus ook dag 2 eindigen.


Bestel hier jouw reisgids met alle informatie over de Dolomieten


Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

39 Reacties

 1. Mirjam

  Wat een mooie tocht! Heb je misschien een tip welk wandelboekje het meest geschikt is om aan te schaffen?

  Antwoord
  • Kristel

   Hoi Mirjam, het was inderdaad fantastisch! Wij hadden geen wandelboekje mee, maar hadden ter plekke goede ervaringen met een Engelse reisgids. Ik heb deze onderaan mijn artikel toegevoegd. Daar staan allerlei soorten tochten in. Veel plezier!

   Antwoord
 2. Lise Vertommen

  Dag Kristel,
  Mijn vriend en ik zouden deze zomer graag jou beschreven tocht wandelen. Wij hebben in de bergen echter nog nooit een via ferrata gebruikt, en we zijn ook niet in het bezit van een via ferrata kit. Kan je deze ergens in de buurt huren?
  Wij hebben wel al ervaring opgedaan met via ferrata op andere plaatsen en zijn het ook gewoon om gewicht mee te dragen.
  Is deze route dan haalbaar voor ons?
  Alvast bedankt!

  Antwoord
  • Kristel

   Hey Lise, thanks voor je reactie! Je kunt deze zeker huren in de dorpjes er om heen. Het stikt van de outdoor shops, waar je ook dingen kunt huren. Dit zou ik dus zeker aanraden! Het is ook goed te doen. Bepaalde stukken zijn wat ’trickier’, maar het grootste gedeelte is ook zonder ervaring prima te doen (zonder hoogtevrees ;-)) Heel veel plezier!

   Antwoord
 3. Eric

  Dag, ik heb een vraag. Als we de via ferrata niet neemt, is de tocht dan ook te doen met kinderen (13 tot 17 jaar)? Of zitten er echte stukken in die gevaarlijk zijn? We willen eigenlijk 3 dagen lopen van 4 uur per dag, dus ik weet niet of deze route daar geschikt voor is. Hopelijk kunnen jullie wat tips in info geven. Groet, Eric

  Antwoord
  • Kristel

   Hoi Eric, wat leuk om je reactie lezen. Als je kinderen wel wat gewend zijn, moet het te doen zijn. Het is echter zeker geen makkelijke route, en vooral het stuk zonder via ferrata (wat wij omlaag gingen) is heel erg steil. Sommige dagen ben je ook wel echt langere dan 4 uur onderweg, het zijn flinke stukken. Het is wel écht een prachtige route. Hopelijk kan ik je hiermee vooruit helpen, en ik wil je sowieso veel plezier wensen! 🙂

   Antwoord
 4. Hanne

  Hallo Kristel, bedankt voor de leuke beschrijving van jullie huttentocht! Wij vroegen ons af hoe jullie van de plaats waar jullie auto stond (Canazei) naar het begin van de wandeling (Lago di Carezza) zijn gereisd? Alvast bedankt! Groetjes, Hanne

  Antwoord
  • Kristel

   Hoi Hanne, er gaat een bus (lijn 180) naar ‘Paolina’. Wij zijn er bij de laatste halte uitgestapt en zijn een stukje naar het meer gewandeld, en weer terug naar de kabelbaan om daar vervolgens omhoog te gaan. Het is goed geregeld met de bussen. Geniet van jullie tripje! 🙂

   Antwoord
 5. Pim

  Hoi Kristal, wat een leuke blog! Wij hebben ook het plan om volgende week deze route te gaan lopen en we zijn bijna klaar voor vertrek! Met wat voor weersomstandigheden moeten we rekening houden in de bergen? Het is nu natuurlijk hartje zomer, maar welke temperatuur is het dan in de bergen?

  Groetjes, Pim

  Antwoord
  • Kristel

   Hoi Pim, super leuk!! Op onze eerste dag hadden we heel veel mist zoals je kunt zien op de foto’s, maar toen we ’s avonds bij de hut aan kwamen was dat helemaal verdwenen. De dagen daarna hadden we echt stralend weer! Het was zeker niet te warm, maar hoe hoger we kwamen hoe frisser natuurlijk. In het dal gok ik zo’n 24 graden, maar in de vroege ochtend en avond hadden we zéker een lange broek en twee dikke truien nodig in de bergen. We waren er in september, dus wie weet is het bij jullie wat warmer. Maar met laagjes zit je altijd goed. Heel veel plezier, ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

   Antwoord
 6. Sharon

  Hoi Kristel,

  Onwijs leuk om te lezen en jullie foto’s te zien!
  Wij willen a.s. september een 3daagse huttentocht doen in de Dolomieten.
  Vooral ik ben niet echt verre wandelingen gewend, maar hou ervan mezelf uit te dagen 😉 De tochten van 14 km per dag vinden wij wel wat aan de verre kant, maar ik las dat je ze kan inkorten. Staat dit aangegeven of heb je een tip welke route (nr route) je dan kan volgen? En wat ik begrijp kan je dus starten in de buurt van de plek waar je de auto parkeert en daar weer eindigen?

  Groetjes Sharon

  Antwoord
  • Kristel

   Hoi Sharon, zo leuk om te lezen dat jullie ook een 3 daagse huttentocht gaan doen. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
   Je kunt inderdaad meerdere routes kiezen. Per ‘kruispunt’ op de routes, staan overal bordjes met nummers. Wij hebben dus van tevoren met een uitgebreide kaart (die je overal kunt vinden in de dorpjes) gekeken hoe ver alles ongeveer was, en welke nummers we wilden volgen.
   Als je minder km wil lopen, kun je vanaf de Platkofelhutte route 557-4 volgen, die je naar Rifugio S. Pertini brengt en daarna 557 vervolgen. Je slaat dan de Langkofelhutte over. Er zijn natuurlijk meer opties, maar dat is het makkelijkste om dat te beslissen met kaart, zodat je ook naar hoogtemeters kunt kijken bijvoorbeeld.

   Wij hebben de auto in Canazei geparkeerd, bij onze camping. We hebben vanaf daar een bus gepakt naar Lago di Carezza en hebben daar de lift naar boven gepakt. We zijn geëindigd in Campitello di Fassa. Het is dus geen loop, dus als je auto ergens parkeert, kom je daar niet terug.

   Heel veel plezier en laat me weten als je nog vragen hebt! 🙂

   Antwoord
   • Sharon

    Ha Kristel,

    Bedankt voor je berichtje! Daar kunnen we zeker wat mee. Het is dus misschien handiger om in Canazei een overnachting te boeken en daar een kaart te scoren 😉 Dan kunnen we ter plaatse de route wel uitstippelen. Op voorhand moet je alleen dus wel weten welke hutten je aandoet en die reserveren? Heb je enig idee hoe ver van te voren dit vol zit?

    Kan je vanaf een eindpunt bijvoorbeeld een bus terug pakken naar Canazei?

    Bedankt voor je snelle reactie 🙂

    Groetjes Sharon

    Antwoord
    • Jordi

     Hoi Kristel,

     Wij zijn ook erg benieuwd naar bovenstaande vraag over het reserveren en terug komen! 🙂

     Groetjes jordi en annemieke

     Antwoord
     • Kristel

      Hey Jordi en Annemieke, zie het bericht hierboven 🙂 Reserveren schijnt normaal gesproken wel noodzakelijk te zijn. Bij ons was dat vorig jaar vanwege corona niet nodig. Ik zou gewoon eens informeren, wie weet is het gewoon nog mogelijk allemaal.
      En het terugkomen ligt eraan waar je auto staat, maar er gaan genoeg bussen vanaf de omliggende dorpen. Vaak kun je bij de kabelbanen ook informatie krijgen over de bussen 🙂
      Heel veel plezier!

    • Kristel

     Hey Sharon, ik zie je berichtje nu pas, excuses! Maar inderdaad, in Canazei kun je zeker een kaart scoren en plekken om te overnachten zijn er genoeg.
     Wij wisten enigszins in welke hutten we wilden overnachten, maar hebben ook ter plekke nog besloten waar we wilden slapen. Bij ons was het vorig jaar niet druk, maar normaal gesproken moet je (blijkbaar) wel echt van tevoren reserveren. Ik durf niet te zeggen hoe lang dat van tevoren is. Je zou ook eens vrijblijvend kunnen informeren, wie weet is het nu nog steeds rustig!
     En richting Canazei (en andere kanten) gaan er genoeg bussen. Dus dat moet ook vast goed komen! Veel plezier!!

     Antwoord
 7. Eva

  Hoi Kristel,
  Dank voor je leuke blog! Voor onze vakantie vorm het onze grote inspiratiebron!
  We twijfelen nog een beetje of we een via ferrata route moeten doen omdat we bang zijn dat het gedoe gaat geven om de ‘gear’ te huren en terug te brengen en omdat we geen ervaring hiermee hebben.
  Heb je voor de dag 2 die jullie hebben gedaan nou ook via ferrata gear nodig?
  Groet Eva

  Antwoord
  • Kristel

   Hoi Eva, aaah wat leuk om te horen!
   Gear huren is echt geen probleem in de omliggende dorpen. Het is ook zeker geen gedoe om het mee ’te sjouwen’. Qua ervaring hoef je niet bang te zijn. Zo lang je geen echte hoogtevrees hebt, is het goed te doen en zijn het geen technische klimmetjes.
   Voor de 2e dag heb je geen gear nodig. Ik ben heel benieuwd hoe jullie het gaat vinden! Heel veel plezier 🙂

   Antwoord
 8. Esther

  Hoi Kristel, leuk om dit te lezen! Wij zitten er ook aan te denken deze huttentocht te doen, maar waren even benieuwd wat de kosten ongeveer zijn van het huren van die via ferrata voor 3 dagen. En zit daar dan bijvoorbeeld ook direct een helm bij in. Ik hoor het graag!

  Groetjes,
  Esther

  Antwoord
  • Kristel

   Hi Esther, wat leuk! Wij hadden zelf een via ferrate set meegenomen, dus de precieze prijs durf ik niet te noemen. Maar er zijn genoeg mogelijkheden bij verschillende sportwinkels/bergwinkels. Als je zelf geen helm hebt, kun je deze er altijd bij huren. Volgens mij gaat het zelfs samen in één pakket.
   Heel veel plezier!

   Antwoord
 9. Els

  Wat een leuke hike. In mijn zoektocht voor deze zomer zouden we deze graag lopen. Is deze zonder de via ferrata te doen voor mensen met hoogtevrees? Of zijn er heel veel steile paadjes met diepe afgronden, bedankt !

  Antwoord
  • Kristel

   Hmm, als je hoogtevrees hebt, zou ik dit zeker niet aanraden. De foto met via ferrata in de blog zegt denk ik genoeg. Ook het stuk zonder via ferrata op dag 1 is denk ik best angstig als je hoogte hebt.. Maar je kunt ook de route doen zonder via ferrata. Op de wandelkaarten zie je precies welke routes zonder of met via ferrata zijn. Zo kun je bv. via een andere route naar de Langkofelhütte (Rifugio Vicenza).

   Antwoord
 10. Elles

  Hi Kristel,
  Word helemaal enthousiast van je verhaal! Weet niet wat je professie is en wellicht daardoor een brutale vraag, maar kan ik je inhuren voor wat tips?
  Heb al enige tijd geleden alleen tickets geboekt om een huttentocht te doen voor begin september en probeer al enige tijd tot een route te komen maar zie eerlijk gezegd door de bomen het bos niet meer. Bovenstaande klinkt top dus wat mij betreft gaan we die doen;-)! Hebben 4 nachten en 3 ‘loop’dagen, nog niks vastgelegd qua startpunt or whatsoever en wil onder andere graag slapen in Passo Sella. Kun jij me tegen betaling helpen met de route en aangeven welke accomodaties ik moet boeken?
  Sorry als ik je beledig…
  Gr. Elles

  Antwoord
  • Kristel

   Hi Elles,
   Kijkkkk, dat enthousiast maken is dus zeker gelukt. Heerlijk! Mijn professie is tekstschrijver, dus ik ben (helaas) geen hikegids o.i.d. 😉
   Wil je wel alles zelf doen? Anders kun je ook kiezen voor de reizen die SNP aanbiedt: https://www.snp.nl/snp/affiliate/tradetracker?tt=345_5537_388893_&r=
   Dan kijk je gewoon welke route je wil doen en of die ertussen staat.

   Antwoord
   • elles

    Ga ik dat doen, dank voor de tip!

    Antwoord
    • Kristel

     Veel succes Elles! En geniet ervan! 🙂

     Antwoord
 11. Kristel

  Dag

  Ik las vandaag deze blog over jullie huttentocht en ben geïnspireerd om deze ook af te leggen. Ik vroeg me af welke sites u hebt gebruikt om deze wandelroute te plannen. Zou u me hiermee kunnen verder helpen?

  Met vriendelijke groeten
  Lena Coene

  ————–

  Hoi Lena,

  Op de één of andere manier heb ik geen reactie via WordPress gezien, maar wel een melding, dus ik doe het even zo.

  Wij hebben geen enkele website gebruikt om onze route uit te stippelen. We hebben ter plekke een kaart geregeld, gekeken naar flinke stukken om te wandelen en een stuk via ferrate toegevoegd. We hebben dus lekker geïmproviseerd 🙂 Dat was voor ons toen prima te doen, omdat het niet druk was in de hutten vanwege corona. Wij hoefden dus niet vooraf te reserveren. In de huidige tijd is dat wel aan te raden.
  Veel plezier!

  Groetjes Kristel

  Antwoord
 12. Rutger

  Hi Kristel,

  Wat een super leuke tocht! Is de via ferrata (met gear) ook te doen voor mensen die nog nooit een via ferrata gedaan hebben? Maar wel ervaring met berghuttentochten? En goede conditie? Hoeveel uur loop je per dag?

  Antwoord
  • Kristel

   Hi Rutger,

   Ja zeker, dit is prima te doen als je nog nooit een via ferrata hebt gedaan en wel gewoon van avontuur houdt. Het is net wat meer uitdaging dan een ‘normale huttentocht’. De uren per dag durf ik niet meer met zekerheid te zeggen. Onze laatste dag was wel echt een flinke dag van 8/9 uur, maar de rest van de dagen waren wel wat korter. Heel veel plezier!

   Antwoord
   • rutger

    Hi Kristel,

    Dank voor je reactie. Welke fia ferrata hebben jullie op dag 2 gedaan?

    Groet,
    Rutger

    Antwoord
    • Kristel

     Oeiiii, de specifieke naam weet ik zo niet meer. Helaas!

     Antwoord
 13. Bertina

  Hoi! Is het ook mogelijk om de tocht andersom te doen? Ben erg benieuwd! Ik ga exact deze route lopen namelijk, maar kon de hutten alleen in omgekeerde volgorde boeken 🙂 En superbedankt voor je blog, erg fijn dit.

  Antwoord
  • Kristel

   Hi Bertina, ja hoor! Dat kan zeker. Je bent gewoon vrij om te gaan en staan waar je wil, dus volgorde is geen probleem.
   Heel veel plezier en graag gedaan natuurlijk!

   Antwoord
 14. Wesley Swartz

  Hoi Kristel,

  Bedankt voor de uitgebreide beschrijving! Over 3 weken gaan wij deze route lopen. Ik vroeg me af of je mij misschien kunt vertellen welke kaart ik moet kopen als ik hem alvast online wil bestellen zodat ik alles kan uitstippelen?

  Alvast dank,

  Antwoord
  • Kristel

   Hey Wesley,

   Wat gaaf! Mooi vooruitzicht. Ik zie dat de Engelse kaart die wij gebruikten niet meer verkocht wordt, maar wie weet kun je hier andere kaarten vinden: https://www.bol.com/nl/nl/s/?searchtext=kaart+dolomieten

   Overigens is het niet per se nodig om het van tevoren uit te stippelen, aangezien alles in de Dolomieten echt ontzettend goed staat aangegeven. Maps.me (een app) helpt je ook al heel goed vooruit!

   Heel veel plezier 🙂

   Antwoord
 15. Tessa

  Hoi Kristel,
  Wat een waanzinnig gave route! Wij zouden deze (verdeeld over iets meer dagen denk ik, zodat de loopuren per dag korter zijn) ook met onze kinderen willen doen. Ze zijn dan 7 en 8. Ze hebben al twee keer eerder een huttentocht gelopen, ook wel stukjes (relatief eenvoudige) via ferrata. Denk je dat het te doen is, of moeten we dit voorlopig écht uit ons hoofd zetten?
  Groeten Tessa

  Antwoord
  • Kristel

   Hiiii Tessa, wat tof! Het is echt een fantastisch mooie route. Over je vraag: pfoeh, dat vind ik altijd best lastig om te antwoorden voor een ander. De route zelf (zonder via ferrata) kan prima, zeker als je de dagen opdeelt. Het is flink klimmen wel hoor, maar als je de tijd hebt, is het denk ik wel te doen. Over de via ferrata voor kids van 7 en 8 durf ik eigenlijk geen uitspraken te doen. Er zaten wel wat ‘grotere klimmen’ bij. Voor ons niet eng, maar hoe dat is en hoe dat gaat met jongere kids weet ik niet. Wil het ook niet op mijn geweten hebben dat ze straks nooit meer een via ferrata durven te doen 😉
   Kan dus geen concreet antwoord geven op je vraag, excuses!

   Het is wel mogelijk om de route te doen zonder via ferrata, waardoor je nog steeds het mooiste gedeelte ziet, dus dat kan sowieso!

   Antwoord
 16. Martijn

  Hi Tessa, ik ben op zoek naar een mogelijkheid om een 2 of 3 daagse trip te doen waarbij de baggage wordt getransporteerd naar de volgende slaap-locatie.

  De trip is voor mij, mijn vrouw en 2 jongens, 13 & 17 jaar
  Het zou gaan om de periode in de mei-vakantie. Dus de vraag is ook of dat al kan ivm eventuele nog aanwezige sneeuw.

  Heb je een suggestie / suggestie bij welke organisatie ik dat kan boeken?
  (op het vlakke lopen wij 15-20km per dag, maar met wat hoogte in de route wordt dat wel echt minder)

  Dank,
  Martijn

  Antwoord
  • Kristel

   Hi Martijn,

   Wat leuk! Ik heb meegezocht, maar alle huttentochten in de Dolomieten starten later inderdaad. Ik zie bij Bookatrekking.com wel andere trektochten in andere delen van Italië, maar ik weet niet of dat een goed alternatief is voor jullie. En bij de meeste zie ik voor 2/3 geen bagagevervoer.
   Dus het wordt misschien nog een lastige zoektocht. Mocht je echt niets kunnen vinden, is het nog te overwegen over voor 2 dagen zelf je tas mee te nemen. Snap dat dat misschien niet de voorkeur heeft, maar qua bagage valt het dan nog enigszins mee.

   Als ik vandaag nog wat tegenkom, laat ik het je weten.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram