Low ticket en high ticket affiliate marketing

Low ticket affiliate marketing en high ticket affiliate marketing, heb jij er wel eens van gehoord? Als je net nieuw bent in de online wereld, ken je deze begrippen misschien nog niet. Voor mij was ook alles nieuw, maar inmiddels is het mij gelukkig allemaal duidelijk geworden. Ik schrijf er graag over, om zo jou ook een stap vooruit te kunnen helpen. 

Affiliate marketing en reizen is namelijk een combinatie die perfect samen gaan. Door middel van affiliate marketing kun jij er namelijk voor zorgen dat je een (passief) inkomen creëert terwijl je op reis bent of terwijl je aan de andere kant van de wereld werkt. Maar wat is affiliate marketing nu eigenlijk, en wat is dan het verschil tussen low ticket en high ticket affiliate marketing? Met twee simpele voorbeelden leg ik het je uit. 

Low ticket affiliate marketing

Allereerst low ticket affiliate marketing. Deze reisblog bestaat uit een aantal artikelen, waarin ik over verschillende dingen schrijf, zoals outdoorwinkels, reisboeken, reisorganisaties of bepaalde reviews. Je kunt door het lezen van mijn artikel, doorklikken op bepaalde linkjes en het product aanschaffen. Als je dat dus via mijn blog doet, krijg ik daar een percentage commissie over.

Als ik dus achter bepaalde producten sta, ‘promoot’ ik deze dus als het ware en krijg ik daarvoor een kleine beloning. Dit zijn vaak lage percentages, denk aan 3 – 8% van het aankoopbedrag. Dit wordt ook wel low ticket affiliate marketing genoemd, vanwege het lage percentage. Als beginnend blogger kan het dus lastig zijn, om hier je eerste inkomsten mee te maken. Je hebt namelijk best wel wat bezoekers nodig op je website, die ook nog eens via een link een product aan moeten schaffen.

Overigens kan affiliate marketing ook via social media of nieuwsbrieven.  Op die manier verwerk je jouw unieke links in de mails die je verstuurt, of in de link van je biografie op bijvoorbeeld Instagram.

Affiliate marketing kun je heel makkelijk leren door bepaalde cursussen te volgen. Deze cursus leert jou alles op dit gebied.

In mijn eerder geschreven artikel over ‘beginnen met affiliate marketing‘ lees ook mijn eigen ervaringen en hoe ik gestart ben.

High ticket affiliate marketing 

Naast low ticket bestaat er ook high ticket affiliate marketing. Bij high ticket affiliate marketing is er sprake van hogere commissies. In plaats van 3 tot 8% kun je rekenen op 50% of hogere commissies. In plaats van dat iemand een Lonely Planet reisgids van 30 euro aanschaft via mijn blog, werk je bij high ticket affiliate marketing juist met duurdere producten van bijvoorbeeld €2000. Dit kunnen allerlei (digitale) producten of services zijn.

Nu denk je misschien: maar waarom zou iemand deze producten aanschaffen? Tegenwoordig wordt de online wereld groter en groter. Steeds meer mensen besluiten om online te werken en hebben daarvoor marketing, funnels, branding of coaching nodig. Ook zijn steeds meer mensen op zoek naar bepaalde manieren om online te kunnen werken, waardoor men op zoek is naar bepaalde cursussen, coaches of juist services of software om deze doelen te bereiken. Door deze cursussen te volgen, zoals ik bijvoorbeeld heb gedaan bij de crypto cursus, of door bepaalde services aan te schaffen, kom je steeds een stapje dichterbij het locatie onafhankelijk werken. Ik ben dus écht bereid om in mezelf te investeren om bepaalde doelen te bereiken. En ik ben niet de enige! Zelf denk ik ook altijd: voor niets komt de zon op. 

Anderen doen dit net zo goed. Op het moment dat jij dus zulke producten ‘promoot’, kun je een commissie krijgen.

Waarom ik promoot tussen aanhalingstekens schrijf, is omdat ik vind dat promoten een negatief lading heeft. Ik praat of schrijf alleen over producten omdat ik denk dat ik anderen daarmee kan helpen, NIET omdat ik daarmee enkel geld wil verdienen.

De commissies van high ticket affiliate marketing

Van producten van bijvoorbeeld €2000, kun je een commissie van ongeveer 50% verwachten. Reken maar uit hoeveel sales je dan nodig hebt om jouw inkomen te kunnen vervangen. En begin vooral te rekenen hoeveel sales je nodig hebt bij low ticket voor datzelfde bedrag. Dat is nogal een verschil toch? 

high ticket affiliate marketing en passief inkomen
High ticket affiliate marketing kan iedereen helpen aan een passief inkomen

Andere voordelen van high ticket affiliate marketing

Minder ‘sales’, meer inkomen

Naast het feit dat je minder sales per maand nodig hebt om een mooi inkomen te hebben, zijn er nog meer voordelen van high ticket affiliate marketing. Overigens schrijf ik sales tussen haakjes, omdat high ticket affiliate marketing zeker geen pure sales is. Althans, dat is hoe ik het zie. Ik ben zelf namelijk totaal niet gespecialiseerd in sales en heb een hekel aan cold calling bijvoorbeeld. High ticket affiliate marketing is véél leuker dan koude sales. 

Geen duizenden bezoekers nodig

Waar je bij low ticket affiliate marketing duizenden bezoekers nodig hebt op je blog om tot een leuk passief inkomen te komen, is dat voor high ticket affiliate marketing niet het geval. Ga vooral ook eens bij jezelf na: zou je een product van €2000 aanschaffen middels een linkje op een website van iemand die je niet kent, of zou je een service of iets dergelijks aanschaffen van iemand die je kent, hebt leren kennen, of ook weer via via kent omdat je je omgeeft met andere digital nomads?

Ze zeggen niets voor niets, mensen kopen van mensen. En natuurlijk, dit zijn dingen die je gaat leren en niet meteen onder de knie hebt, maar het is absoluut iets wat iedereen kan leren. Eenmaal de kneepjes van het vak door? Dan ga je als een speer! 

Geen eigen product nodig

Misschien is het jouw droom om helemaal voor jezelf te beginnen, door iets aan te bieden bijvoorbeeld, maar heb je nog niet helemaal helder hoe en wat? Dan is starten met high ticket affiliate marketing een perfect begin. Je leert hiermee eigenlijk alles wat met ondernemen te maken heeft, zoals marketing, gesprekstechnieken en social media. Allemaal dingen die je later in jouw eigen bedrijf toe kunt passen. 

Locatie onafhankelijk werken

Natuurlijk zijn er meerdere wegen die naar Rome a.k.a. locatie onafhankelijk werken leiden, en dit zijn er twee van. Kijk vooral wat bij jou past en waar jij blij van wordt. En let op: snel rijk worden lukt bijna niemand, dus laat dat vooral niet je doel zijn en laat je daar vooral niet door verleiden. Plezier en iets duurzaams opbouwen is veel belangrijker als je het mij vraagt.

Meer inspiratie nodig om locatie onafhankelijk te kunnen werken? Wat dacht je van dit:

Veel succes!

 

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram