De 2 mooiste meren in Yading Nature Reserve in China: Milk Lake en 5 Colors Lake

Dit mag je niet missen: Milk Lake en 5 Colors Lake

Van wandelen in Yading Nature Reserve ga je geen spijt krijgen. Integendeel zelfs. Dit park in China, tegen Tibet aan, is een MUST see tijdens je reis door China. Je wordt tentoongesteld aan bizarre besneeuwde bergtoppen, kabbelende beekjes, fantastische uitzichten en twee extreem mooie gletsjermeren, namelijk het Milk Lake en 5 Colors Lake. Meer weten over hoe je hier komt? In dit artikel vertel ik je alles over deze wandeling. Veel wandelplezier!

Over Yading Nature Reserve

Alles weten over het bizarre Yading Nature Reserve in China? In mijn artikel over wandelen over Yading Nature Reserve in China vind je alle ins en outs over het park, hoe je er komt, de prijzen, de beste plekken om te overnachten etc. Lees dat dus vooral door, voordat je naar China en die natuurpark afreist.

Het dorp dat het dichtste bij Yading Nature Reserve ligt, is Yading Village. Wij sliepen hier in een hotel bij busstop drie. De bus richting Yading Nature Reserve – vanuit de entree – komt hier dus langs. Let op: boek een hotel in Yading Village op tijd, want er is niet superveel aanbod en steeds meer vraag. Vanuit Yading Village pakten wij de bus naar de ingang van het park. Omdat we in Yading Village verbleven, is deze bus gratis. Je kunt gewoon zwaaien en de bus stopt. De bussen rijden je naar de ingang van Yading Nature Reserve. 

Het startpunt van de wandeling naar Milk Lake en 5 Colors Lake

Nadat je bij de ingang van het Yading Nature Reserve bent afgezet met de bus, is het voor deze wandeling het makkelijkste om een nieuwe bus te pakken in het park. Deze groene bussen, waar je apart een busticket voor koopt van 70 yuan, brengt je naar het einde van de asfaltweg in het park. 

Voorbij de Living Buddha Pagode koop je dit ticket. Een stukje verder zie je alle groene bussen opgelijnd staan om je naar het begin van de hike te brengen. Je merkt vanzelf wanneer je eruit moet. Bij het laatste busstation begint de wandeling naar het Milk Lake en de 5 Colors Lake. Hoewel je je op hoogte bevindt, is het eerste deel van de hike nog redelijk vlak. Je loopt nog over de Luorang Pasture en komt nog een ander, idyllisch meer tegen dat al wel op behoorlijke hoogte ligt. 

Milk Lake startpunt

Dit is het eerste meer dat je treft, voordat je bij het Milk Lake en 5 Colors Lake uitkomt

Klimmen naar 4.600 meter (volgens de Chinese maatstaven)

Hoewel het punt van het eerste meer boven bovenstaande foto al fantastisch mooi is, worden de uitzichten nóg mooier. Uitzichten op de heilige bergen, gletsjers, nog meer meren en bizarre vergezichten. Deze hike is fantastisch vanaf minuut één. 

Na het meer vervolg je het houten vlonderpad dat aangelegd is en kom je vanzelf bij een stukje klimmen aan. Ook hier vind je houten treden die tegen de bergen omhoog klimmen. 

Langzaamaan klim je steeds hoger. Niets technisch, niets moeilijks, maar wel uitdagend omdat je natuurlijk steeds meer richting de 4.600 meter klimt. Hijgen is dus niets geks op deze hoogte 😉 En neem gerust wat meer pauzes als je buiten ademt raakt, want wandelen boven de 4.000 meter is niet iets wat je dagelijks doet. 

Het pad naar Milk Lake

Na de steilste klim kom je uit bij een huisje, dat ook op de kaart gemarkeerd staat. Hier kun je kiezen om eerst naar het Milk Lake te wandelen of eerst naar het 5 Colors Lake. Mijn aanrader? Eerst het Milk Lake. Dit is namelijk wat vlakker. Vanuit daar is het pad naar het 5 Colors Lake iets minder steil. 

Het helderblauwe Milk Lake verschijnt voor je en steekt sterk af tegen de grijze bergen. Wát een contrast! Wil je nóg betere uitzichten op het meer? Klim dan een stukje het pad omhoog, dat rechts naar de eerste bergpas loopt. Gratis tip van flip? Zodra je naar het 5 Colors Lake loopt en van het pad afwijkt, krijg je nóg betere uitzichten op het Milk Lake. 

Het pad naar het 5 Colors Lake

Vanaf het Milk Lake loop je weer een stukje terug, om vervolgens het pad omhoog te pakken naar het 5 Colors Lake. Hier moet je nog een deel voor omhoog, maar geen zorgen: dit is niet lang meer. 

Na een korte klim kom je op het metalen aangelegde plateau aan, vanaf waar je dichtbij het 5 Colors Lake bent, dat vanwege verschillende diepte letterlijk verschillende kleuren heeft. Van diep- en helderblauw naar lichtelijke paarse kleuren: in één woord fantastisch! 

Wil je een nóg betere view? Wijk dan – ondanks de waarschuwingen – héél even van het pad af. No worries: dit zijn geen gevaarlijke capriolen. Meer mensen zijn je voorgegaan en het is een berg(pad) van meer dan 20 meter breed. Loop vanaf het plateau voorbij de 5G-mast naar de rotsblokken met vlaggen. Vanaf daar word je getrakteerd op het beste uitzicht op het 5 Colors Lake. 

Vanaf daar ook nog even spieken naar het Milk Lake? Loop dan in de richting van het Milk Lake, zodat je dit meer van bovenaf ziet. Praaaachtig!!

Het 5 Colors Lake vanaf de top

De terugweg: bereid je voor op drukte

Wij zorgen er altijd voor dat we lekker vroeg aan onze wandeling beginnen. De Chinese toeristen denken hier beduidend anders over. Toen wij aan onze wandeling begonnen, was het nog niet heel druk. Het leek dus alles mee te vallen. Totdat we aan de terugweg begonnen. 

Vanaf het 5 Colors Lake loop je via het steile pad naar beneden en kom je weer op het kruispunt met het huis uit. Vanaf daar weet je niet wat je meemaakt. Hordes Chinezen, volop aan de zuurstof, hijgen en puffen naar boven. Het leek wel één groot slagveld. Het was duidelijk dat het gros nog nooit boven de 4.000 meter is geweest of überhaupt nog nooit flink gewandeld had. 

Bereid je dus voor op héél veel wandelaars die jou kreunend tegemoet lopen, terwijl jij fluitend naar beneden afdaalt. Vanaf het eindstation van de bussen, kun je weer de bus instappen naar de entree van het park en zit je hike erop. Wát een dag en wát een uitzichten. Hoewel ook dit een drukkere route is, mag je deze wandeling écht niet missen. 

Samenvatting van de Milk Lake en 5 Colors Lake hike

Staat de wandeling op je bucketlist? Mooi zo. Hieronder vind je onze statistieken nog terug, zodat je weet waar je aan begint:

  • Afstand: 11.83 km
  • Hoogtemeters: 500 meter
  • Hoogste punt: 4.587 (volgens onze horloge, in tegenstelling wat de Chinese borden je vertellen)
  • Duur: 4.21 (netto)

Goed voorbereid op pad naar China

China is absoluut een land apart, waar je zonder enige voorbereiding bedrogen uit zult komen. Het vergt tijd, geld (een duur visum) en vooral veel energie om dit land te bezoeken. Deze Travelguide van China (van Damien Harper) zorgt voor een goede voorbereiding. Ondanks alle verschillen en de cultuurshock soms is het voor mij het meest bijzondere land dat ik ooit heb bezocht. En tuurlijk, de Chinezen houden er wat aparte gewoontes op na, maar als je jezelf hierop voorbereidt, weet je wat je te wachten staat en valt het allemaal 100% mee. 

Toch liever niet alles zelf uitzoeken? Ik snap het he-le-maal. Gelukkig zijn er diverse reisorganisaties die je dit met liefde en plezier wél voor je doen als je toch naar dit meest unieke land ter wereld wil. Benieuwd? Bekijk hieronder meerdere reisaanbieders die unieke reizen naar China aanbieden:

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram