Digital nomad worden? 9 ideeën waar jij nog niet eerder aan hebt gedacht

Digital nomad worden: ook mogelijk voor jou!

Digital nomad worden? Werken op het strand, een laptop op je schoot, om 13.00 alles afsluiten en de bergen in voor een mooie wandeling. Klinkt prima toch? Nu hoor ik je denken: ‘maar hoe dan?’. Met dit artikel ga ik je inspireren en geef ik je ideeën zodat jij ook digital nomad kunt worden. Als tekstschrijver kan ik zelf op pad, waar en wanneer ik maar wil. Dat doe ik dan ook regelmatig. In augustus 2023 staat er een langere reis van 3 maanden gepland + 3 maanden in het buitenland werken. Digital nomad life: here we come! De voorbereidingen kunnen natuurlijk niet vroeg genoeg getroffen worden.

Enne, heb jij een hekel aan de woorden ‘digital nomad worden’? Vervang dan digital nomad voor ‘online entrepreneur’ of locatie onafhankelijk werken.  

Wat is een digital nomad?

Nu eerst, wat is een digital nomad? Een digital nomad is iemand die locatie onafhankelijk zijn of haar werk kan doen. Dat betekent dus dat jij kunt reizen en werken tegelijk, zo lang je maar een laptop en wifi hebt. Zie jij het digital nomad worden ook al voor je, of heb je nog belemmerende gedachten? 

Digital nomad worden
Digital nomad worden

 

‘Ik wil wel, maar…’

Herken je onderstaande gedachten?

 • Ik wil wel digital nomad worden, maar ik heb onvoldoende skills 
 • Ik wil wel digital nomad worden, maar ik heb nooit een opleiding gedaan in de marketing, dus ik denk dat ik dit niet kan 
 • Ik ben nog nooit een onderneming gestart, dus ik heb geen idee hoe ik moet beginnen
 • Ondernemen? Ik ken niemand om mij heen die dat ook doet, dus ik heb niemand om me heen die mij kan helpen
 • Ik heb al zoveel rond gezocht, maar tot nu toe is er eigenlijk nog niets van de grond genomen omdat ik het niet leuk genoeg vond

Gelukkig zijn dit obstakels waar je overheen kunt en gaat komen, maar misschien niet alleen. Er zijn talloze cursussen of trajecten die je kunt volgen, waarin stap voor stap staat uitgelegd wat je kunt doen en hoe jij ook digital nomad kunt worden

Mijn reis naar het digital nomad bestaan

Als je me al wat langer volgt, weet je dat ik ook niet zomaar van de ene op de andere dag digital nomad ben geworden. Ik wilde altijd wel, maar had last van belemmerende overtuigingen. Bovendien had ik criminologie gestudeerd en voelde het nog niet goed om dat volledig los te laten. Ik werkte dus gewoon in loondienst, van 9-5 en durfde alleen maar het digital nomad bestaan te dromen.

Toch wist ik diep van binnen dat ik niet gelukkig werd van het werk dat ik deed, maar voordat ik daar echt aan toegaf, was ik alweer wat jaren verder. Uiteindelijk ben ik zelf diverse cursussen gaan doen, heb ik mezelf in een online community omringd met andere digital nomads en ben ‘maar wat gaan proberen’. Van affiliate marketing tot meerdere reisblogs. Uiteindelijk ben ik freelance tekstschrijver geworden en dat vind ik heer-lijk.

Ik heb geen journalistieke/communicatieve diploma’s maar heb mezelf omgeschoold. Ik ben niet te bang om hieraan geld uit te geven, omdat ik weet dat skills niet aan komen waaien. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat een investering in jezelf de beste investering is die je kunt doen. Zoiets betaalt zich dubbel en dwars terug. Misschien niet iedere cursus, maar je wordt er nooit stommer van.

Kijk daarom goed welke cursus bij jou past en durf te investeren. Zonder cursus blijf je op hetzelfde kennisniveau hangen en gebeurt er niets. GO FOR IT!

Digital nomad worden

Mogelijkheden om online te werken, zijn er genoeg, je moet er alleen maar net op komen natuurlijk. Daarom laat ik je een aantal cursussen zien, zodat je het wiel ook niet zelf uit hoeft te vinden. Er staat vast en zeker wat voor jou tussen, dus ook jij kunt digital nomad worden. 

# Copywriting

Houd je van schrijven, lezen jouw teksten vlot weg en ben je ook nog eens goed in Nederlands? Wie weet is copywriting wel wat voor jou. Met copywriting verzorg jij de teksten (in alle vormen) van andere bedrijven, om uiteindelijk de opbrengsten voor dat bedrijf te verhogen. Je kunt denken aan nieuwsbrieven, mailing, webteksten, salespagina’s, social media content en ga zo nog maar even door. Vaak zitten bedrijven er totaal niet op te wachten om hun eigen teksten te schrijven, dus voilà: jouw baan is gecreëerd.

Overigens is copywriting wel net wat anders dan bloggen, maar ook bloggen kun je natuurlijk als digital nomad gaan doen. Mijn hele artikel lezen over tekstschrijver worden?

Digital nomad worden

 

# Bloggen

“Kabbelende riviertjes, een helderblauwe, ijle lucht en een uniek uitzicht als je de top in het Trigblav National Park in Slovenië bereikt hebt.” Klinkt dit als jouw schrijfstijl? Wie weet is bloggen dan wel wat voor jou. Ik vind bloggen heer-lijk! Bloggen kan natuurlijk overal allerlei soorten onderwerpen. Weet je niet hoe je moet beginnen? Volg dan deze cursus en leer stap voor stap hoe jij jouw eigen blog start en daarmee inkomen creëert. Eerst geïnspireerd raken, voordat je een cursus aanschaft? Lees dan hier hoe ik mijn reisblog ben begonnen.

# Affiliate marketing

Het hangt enigszins samen, want affiliate marketing kun je verweven in jouw blog. Affiliate marketing betekent dat jij een commissie krijgt over een bepaald bedrag van een product wat via jou is aangeschaft. Affiliate marketing heb je in verschillende vormen, namelijk low en high ticket affiliate marketing. Als jij affiliate marketing via jouw website stap voor stap wil leren, dan kun je dan het beste doen door deze cursus te volgen. Ik kan je garanderen dat je na het volgen van deze cursus over affiliate marketing alle ins en outs weet en succes gaat krijgen. 

# Word SEO specialist 

SEO staat voor search engine optimization en betekent zoekmachine optimalisatie. Als jij je specialiseert in SEO, kun je héél veel ondernemers helpen. Doordat jij SEO vriendelijke teksten schrijft voor hen, zorg jij ervoor dat hun inkomsten omhoog gaan. De meeste ondernemers en bedrijven weten niets van scoren in Google of zoekwoordenonderzoek, en weten dus ook niet hoe ze dit door middel van hun webteksten kunnen creëren.

Deze allerbeste en meest uitgebreide cursus die je kunt volgen gaat jou daarin zeker helpen. Ik raad deze aan iedereen aan!

Toch is SEO véél meer dan enkel teksten optimaliseren. Wil je je echt verdiepen in alle vormen van SEO? Dan krijg je ook te maken met de techniek, linkbuiding en allerlei andere data om te tracken. Dit is dus veel uitgebreider dan teksten optimaliseren.

Digital nomad worden

 

# Crypto’s

Toegegeven: dit is niet voor iedereen weggelegd, en handelen in cryptocurrency is niet geheel zonder risico. Maar als je eenmaal doorhebt hoe het werkt en als dit jou echt ligt, is dit een goede manier om je geld te verdienen. Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om je de kneepjes van het vak te leren, bijvoorbeeld door middel van deze (gratis!) masterclass.

Benieuwd naar een duidelijkere uitleg over één van bovenstaande cursussen? Lees dan dit artikel zodat je een uitgebreider beeld hebt. Ik mocht namelijk één van deze cursussen voor je testen. Je kunt ook lid worden van deze community over passief inkomen.

Als je eenmaal een mooi inkomen gecreëerd hebt, kun jij het digital nomad leven tegemoet.

# Creëer een online cursus

Je hebt skills, je beoefent een vak, je helpt mensen offline verder met iets waar je zelf heel goed in bent. Deze drie dingen zijn een perfect begin om een online leeromgeving te ontwikkelen. Het enige wat je hoeft te doen, is deze dingen in een cursus gieten en jouw kennis online aanbieden. Uiteraard kun je support aan blijven bieden, maar dat kan natuurlijk ook online. Het voordeel van een online cursus is dat je één keer maakt, en daarna blijven mensen jouw cursus aanschaffen. Oftewel: jouw inkomsten blijven binnen komen.

En denk niet te moeilijk, want er zijn zoveel mogelijkheden. Ben jij bijvoorbeeld vanlifer en kun je dit in een online cursus gieten? The sky is the limit! 

Heb jij geen idee hoe je een cursus kunt ontwikkelen? Hier leer jij alles om een rock solid leeromgeving op te zetten

Oriënterende fase?

Zit je nog meer in de oriënterende fase, en wil je er eerst achter komen welke skills jij bezit? Na deze gratis (!!) masterclass weet jij hoe je die skills in kunt zetten, én hoe je daarmee een inkomen kunt generen.

Leer alles over passief inkomen of je business opschalen

Heb je nog werkelijk waar geen idee waar je moet beginnen om passief inkomen op te zetten? Dan is het membership van Rowena een hele goede stap. Allereerst leer je hoe het is om een online business op te zetten en in de volgende stap krijg je letterlijk iedere handreiking aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Letterlijk stap voor stap. En dat voor maar €35 per maand. Ongelofelijk maar waar. Geef je niets om passief inkomen, maar wil je wel online werken? Dan stap je al in voor maar €15 per maand.

Bekijk hier de lidmaatschappen.

Onlangs heb ik mijn enthousiaste ervaring gedeeld over dit membership. Bekijk hier mijn review over het Become Financially Free membership.

Start je online bedrijf binnen 7 dagen

Heb je echt nog geen idee wát je wil doen, behalve dat je digital nomad wil worden? Dan is de cursus ‘Start je online bedrijf‘ een goede optie. Je wordt binnen zeven dagen volledig klaargestoomd tot ondernemer. Deze cursus geeft inzichten in jouw kwaliteiten en talenten, zodat je weet wat voor bedrijf je kunt starten. Maar niet alleen dat. Verdienmodellen, producten, nichemarkten, eerste klanten werven en ook de praktische zaken van een bedrijf runnen: alles komt aan bod.

Binnen zeven dagen staat jouw bedrijf als een huis. I-de-aal. Iets met het wiel niet opnieuw uit hoeven vinden…

Digital nomad worden: enjoy the ride

Is dit voor jou genoeg inspiratie als je online entrepreneur of digital nomad wil worden? 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij plezier hebt in je werk en dat je je vak vol passie uitvoert. Wie weet staat hierboven dus iets tussen wat jou aanspreekt. Enne, als dat niet zo is, zijn er nog steeds genoeg mogelijkheden die ik hier niet genoemd heb. Geniet ook vooral van de ontdekkingstocht, verwacht niet dat je binnen één maand weet wat je wil en je business opgestart hebt (en als dat wel zo is: super natuurlijk!) en enjoy the ride.

Zin om een keertje te sparren over dit onderwerp of heb jij nog goede ideeën? Let me know! 

Overigens wil ik nog even toevoegen dat dit artikel puur ter inspiratie is voor jou, om jou te voorzien van nieuwe ideeën en te laten zien wat voor mogelijkheden er zijn. Ik heb zelf dus niet álle cursussen aangeschaft, just so you know 🙂

Enne, op zoek naar meer inspiratie? Lees dan hier dat een bedrijf beginnen óók een kwestie van volhouden is.

Wil jij ook digital nomad worden?

Wil jij digital nomad worden? Aan die verdomde ratrace ontsnappen en op zoek naar inspirerende boeken? Of reis je al werkend de wereld over? Ik ben benieuwd!


Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

11 Reacties

 1. Carmen Castricum

  Super behulpzaam artikel! Het geeft veel, behapbare, mogelijkheden om als digital nomad door het leven te kunnen.

  Antwoord
  • Kristel

   Jaaa, dat was precies mijn bedoeling! 🙂 Er zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.

   Antwoord
 2. Laura

  Superleuke post met toffe ideeën! Geeft zeker inspiratie om plaatsonafhankelijk te kunnen werken 🤩

  Antwoord
  • Kristel

   Leuk om te horen! En inderdaad, er zijn zoveel opties tegenwoordig 🙂

   Antwoord
 3. Latoya de Jong

  Wat een ontzettend fijne post om gemakkelijk door te lezen met vele handige tips! Zo zie je maar, waar een wil is, is een weg. 🙂

  Antwoord
  • Kristel

   Jaaa precies, en dat laatste is nog wel het belangrijkste van alles!

   Antwoord
 4. Michelle

  Fijne tips, bedankt voor de inspiratie!

  Antwoord
 5. Kristel

  Deze blog geeft genoeg inspiratie voor het verwezenlijken van een locatie onafhankelijk leven. De boodschap is duidelijk: Gewoon ergens beginnen!

  Antwoord
  • Kristel

   Precies!! Zonder actie gebeurt er niets, dus inderdaad gewoon ergens beginnen.

   Antwoord
 6. Amy

  Wat een leuke ideeën om als digital nomad aan de slag te gaan!

  Antwoord
  • Kristel

   Jaaa er is (gelukkig) zoveel mogelijk! Ik blijf hier over schrijven 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram