De mooiste en fijnste werkplekken in Breda

7x de leukste werkplekken in Breda (die je misschien nog niet kent)

Ben je op zoek naar fijne en mooie werkplekken in Breda? Dan heb ik goed nieuws. I looove nieuwe plekken ontdekken, dus dat heb ik mooi voor jou gedaan. En ik heb nog beter nieuws: Breda heeft tal van goede werkplekken waar jij onder het genot van een kop koffie of een heerlijk theetje geconcentreerd te werk kunt gaan. 

Waarom komen de werkplekken in Breda op deze website?

Geen hiken, geen biken en geen reizen. Waarom dan toch een verzameling van de leukste werkplekken in Breda op deze website? Simpelweg omdat ik nog steeds het grootste gedeelte van mijn tijd in Breda te vinden ben als tekstschrijver. Hoewel ik een ‘vaste’ flexwerkplek heb bij Office Stories vind ik het nog steeds gezellig om met andere ondernemers af te spreken bij leuke werkplekken of cafeetjes in Breda. Soms om samen te werken, maar ook zeker om bij te kletsen en elkaar te inspireren. En hoe kan dat nu beter in een fijn tentje, met goede koffie en een goede kaart.

Natuurlijk schrijf ik regelmatig over locatie onafhankelijk werken, dus ook op andere plekken werken in Breda hoort daarbij. Daarom vond ik het tijd voor een blog om jou te inspireren. Zeker omdat ik ook op die manier zelf op zoek ben gegaan naar leuke plekjes in mijn stadje.

De beoordeling (;-)) van de werkplekken in Breda

Bij het verzamelen van deze toffe werkplekken heb ik gekeken naar: 

  • De ruimte: zijn er genoeg werkplekken?
  • De manier van werken: is het enigszins ergonomisch?
  • De kaart: jaja, als je de hele dag hard aan het werk bent is dit zeker belangrijk
  • Het interieur: het oog wil ook wat

Daarom hier mijn favoriete werkplekken in het o zo mooie Breda, in willekeurige volgorde. 

Coffeelab

Bij Coffeelab kun je een strippenkaart of abonnement nemen als echte flexwerkplek, maar je kunt ook enkel in het cafe werken. Coffeelab is net wat donkerder dan de andere werkplekken in Breda, maar ziet er wel fantastisch uit met alle groene planten. Het wordt ook regelmatig gebruikt als locatie voor fotoshoots. Zodra je binnenstapt, snap je wel waarom.

Het eten is altijd súper lekker. Ook met allergieën of intoleranties zit je hier 100% goed. 

Het leuke aan Coffeelab is dat ze tegenwoordig steeds meer organiseren voor ondernemers. Zo kun je diverse inspiratiedagen, borrels of netwerkontbijtjes bijwonen. Coffeelab is er écht voor ambitieuze (startende) ondernemers en gaat hard richting een community. Dikke aanrader!

Werkplekken in Breda
Werken bij Coffeelab in Breda

Koffiebar Sowieso

Koffiebar Sowieso is gewoon een knus cafeetje. Volgens mij is het iedereen het daarover eens. De gerechten op de kaart zijn lekker (veel vegan, glutenvrije gerechten en veel andere alternatieven), de koffie is goed, het interieur is gezellig en je bent zelden de enige ondernemer binnen. Fijne sfeer om hier lekker te werken dus.

In het midden van de ruimte staat een grote, houten tafel waar je met je laptop aan kunt zitten. De stoelen zijn vrij laat ten opzichte van de tafel. Ergonomisch is dit een klein verbeterpuntje, maar hey, dat maakt de rest snel goed. Het is ‘officieel’ alleen toegestaan om aan deze tafel te werken met je laptop. Neem wel een volle laptop mee, want als de stopcontacten bezet zijn, heb je niet veel andere stopcontacten om naar uit te wijken.

Wil je figuurtjes in je koffie? Ook dat kan hier!

Werkplekken in Breda

Anne & Max

Een bekende en fijne werkplek in Breda is Anne Max. Het kan hier wat rumoerig zijn, omdat het simpelweg een drukbezochte plek is. Je zult nooit de enige werkende zijn, want aan de grote, houten tafel achterin vind je vaak ‘collega’s’ die ook aan het werk zijn. Altijd gezellig dus. Het enige nadeel is dat je aan de grote tafel minder oplaadplekken hebt, dus zorg dat je laptop is opgeladen voordat je naar Anne & Max komt.

Bij Anne & Max zijn ze ook zeker gewend aan flexwerkers, dus je bent altijd meer dan welkom. Enne, de taartjes smaken altijd goed hier.

Chassé Theater

Je denkt misschien niet meteen aan werkplekken bij het Chassé Theater, maar ze zijn er wel. Gratis ook. De ruime, lichte plekken zijn vanaf 10:00 beschikbaar. Net zoals op de andere plekken zijn eigen consumpties niet toegestaan, maar daar is aan gedacht. Vanaf 11:00 is de keuken en de bar ook open. Dik pluspunt: je kunt zelfs gebruik maken van stiltewerkplekken en vergaderruimtes. Het proberen waard dus! Qua ligging natuurlijk ideaal, want het ligt middenin het centrum.

Kamu

Het fijne aan Kamu is dat je hier al lekker vroeg om 09:00 terecht kunt voor een overheerlijk ontbijtje en óók goede koffie. Bovendien is Kamu – je gelooft het bijna niet – een fietsenwinkel. Dus is je fiets kapot en wil je lekker werken? Dan is Kamu de beste optie. De bediening is vriendelijk, alles is ruim opgezet en werk verzetten gaat hier zeker lukken. 

Black & White kafé

Black & White kafé ligt niet in het centrum van Breda, maar tegen de snelweg (A27) aan. Handig voor zakelijke afspraken die niet in Breda wonen dus. Parkeren is hier gratis. De ruimte is ruim, licht en industrieel ingericht. Heel anders dan alle andere werkplekken die ik hierboven benoem. De wifi is snel en de kaart is ontzettend goed met genoeg keuze. Bovendien is dit de nr. 1 vegan hotspot van Breda. Ideaal dus!

Het is een fijne, nog minder ontdekte plek dan de andere cafeetjes. Ik vind het een aanrader.

Hemels

Heb je al eens gewerkt bij Hemels? Dan ben je vast meteen verliefd geworden op het interieur (binnen en buiten) en de kaart. Deze werkplek verdient daarom ook zeker een plekje in deze lijst. Dit ‘restaurant’ inclusief mooie binnentuin geeft je een huiselijk gevoel, dat ervoor zorgt dat je vast en zeker vaker terugkomt. Je vindt Hemels net buiten de Chassésingel, maar nog steeds op prima loopafstand van het station of de stad.

Extra: Office Stories

Mijn eigen fijne flexwerkplek. Het is geen cafeetje zoals hierboven, maar een echt kantoor. Het is een fantastische, lichte plek met fijne mensen. Hoewel Office Stories misschien niet helemaal in het rijtje past, wil ik het wél benoemen als kantoor.

Wat zijn jouw favoriete werkplekken in Breda?

Ik ben altijd in voor nieuwe plekjes, leuke en gezellige cafeetjes waar het niet gek is om mijn laptop open te klappen. Heb je tips? Ik hoor het graag. 

Ben je net zo’n groot fan van Breda als ik ben? Bekijk de volgende leuke items of lees de leukste blogs over Breda:


Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram