De voordelen van een wandelvakantie boeken

Er zijn ontelbaar veel voordelen van een wandelvakantie boeken. Alles zelf uitstippelen is natuurlijk ook een optie en dat heeft ook zo zijn voordelen, maar het is ook wel makkelijk als alles voor jou geregeld wordt. Want als je eerlijk bent, hoeveel tijd gok je dat je kwijt bent met het bedenken en boeken van jouw eigen vakantie?

Als ik naar mezelf kijk, merk ik dat ik het leuk vind om alles uit te zoeken, maar als ik bij elkaar op tel hoeveel uren ik kwijt ben aan blogs lezen, kom ik op heel wat dagen uit. Gelukkig vind ik die voorpret juist heel erg leuk, maar de meeste mensen worden er wat minder blij van.

Ben jij dus één van die mensen die dat urenlange zoeken tijdverspilling vindt? En zit je er dus aan te denken om op pad te gaan met een reisorganisatie? Dan ben je na het lezen van deze voordelen van een wandelvakantie boeken waarschijnlijk helemaal overtuigd.

wandel vakantie boeken
Wandelvakantie boeken

Tijdbesparing

Ten eerste scheelt het je natuurlijk veel tijd als je een wandelvakantie gaat boeken in plaats van zelf uit stippelen. Als je zelf op pad wil gaan, moet je aan alles denken. Van routes, tot hutten, tot vervoer etc. Als je hierop dus tijd wil besparen, moet jij lekker een wandelvakantie boeken, zodat je daar niet over na hoeft te denken. Het scheelt je dus tijd voor je reis, maar ook tijdens.

De experts weten namelijk precies waar jouw hike reis naar toe gaat, hoe je moet lopen, en waar je gaat overnachten. Dat zal zeker rust geven! Ook als je slecht bent in navigeren, en je meer wil richten op het genieten in de natuur, komt zo’n geboekte wandelreis jou ook vast goed uit. Jij kunt gewoon achter de gids aan in plaats van dat je je kaart staat uit te vouwen op iedere bergkam. 

Je accommodatie wordt geregeld

Ten tweede wordt dus de accommodatie voor je uitgekozen. Als je bij een reisaanbieder jouw wandelvakantie geboekt hebt, kun je er wel vanuit gaan dat ze de accommodatie zorgvuldig hebben uitgekozen. Je kunt uiteraard altijd aangeven van wat voor soort accommodatie je gebruik wil maken. Als jij geen kampeerder bent, hoef je natuurlijk echt niet in een tent te slapen.

Er zijn legio opties om te overnachten in een hut, hostel, of hotel. Alles is mogelijk. Vaak zie je dat bij zulke reizen het eten ook inbegrepen zit. Ook hier hoef je je dus niet druk te maken. Als jij in het hotel, bij de hut of waar dan ook arriveert, hoef je alleen maar aan te schuiven. 

Stress

Als je een stresskip bent, gaat het je ook veel stress schelen. Omdat alles voor je uitgestippeld is, hoef jij niet meer alle minuten en uren in elkaar te passen. Je weet hoe laat je waar moet zijn, en dat hoef je alleen maar op te volgen. Simpel toch?

Extra verrassing

Oké, niet helemaal natuurlijk, want je zoekt een bepaalde reis bewust uit, omdat je graag naar dat bepaalde gebied wil. Maar toch weet je van tevoren natuurlijk niet helemaal waar je naartoe gaat, en heb je daar dus ook geen invloed meer op. En dat is dus juist wel lekker, want je komt dingen tegen die je anders misschien helemaal niet gezien zou hebben.

De ervaren gidsen of reisleiders, laten jou ook alle mooie plekjes zien, waarvan jij niet wist dat ze er waren. Zo haal je dus het maximale uit je reis. 

Totaalpakket

Het ligt er natuurlijk aan hoe je wil gaan reizen, en als je besluit om te kamperen, ben je misschien goedkoper als je zelf je tent ergens op zet. Maar als jij besluit om gebruik te maken van hutten of hotels, kun je dat misschien beter bij een reisorganisatie boeken. De reisorganisaties krijgen namelijk vaak korting op de accommodaties.

Reisorganisaties hebben vaak afspraken met hutten of hotels, als ze er vaker terug komen. Ook omdat de reisorganisaties bijvoorbeeld in één keer 20 personen boeken, is een accommodatie daar natuurlijk blij mee. Hierdoor kunnen de reisorganisaties een korting regelen, wat uiteindelijk voor jou dus voordeliger kan zijn dan los boeken. 

Annulering

Hopelijk krijg je er niet mee te maken, maar gezien de gehele corona tijd nu, kan het een voordeel zijn om jouw wandelvakantie te boeken met een reisorganisatie. Dan weet je zeker dat je je geld terug krijgt. Als jij zelf alles geboekt en betaald hebt, moet je hier dus zelf achteraan. Als je dan bedenkt dat je je jouw vliegtickets, taxi, pick up en jouw accommodatie op verschillende plekken wil annuleren, kan dat dus behoorlijk wat tijd kosten. 

Klaar om jouw wandelvakantie te boeken?

Genoeg redenen dus om jouw wandelvakantie te boeken met een reisbureau. En laten daar nu ook genoeg opties voor zijn. Kortom: ga je voor tijd-, geld- en stress besparing? Boek dan jouw wandelvakantie lekker vooruit! Enjoy! 

Enne, ben je ook al op de hoogte van alle voordelen van een actieve wandelvakantie überhaupt?

Reisaanbieders

Zie jij de voordelen in van een wandelvakantie boeken? Er zijn ongelofelijk veel aanbieders. Wij zetten er een aantal op een rijtje voor je.

# SNP: SNP staat bekend om de veelzijdige, bijzondere natuurreizen die zij aanbieden. Op ieder continent kun jij actief zijn en de wereld ontdekken. Daarnaast heb je keuzes uit een privéreis, internationale reizen, maar ook een groepsreis of juist met het hele gezin.

# Villavibes: Villavibes is een organisatie die single reizen organiseert. Iedereen die mee gaat, is single, maar Villavibes staat niet bekend om een ‘jaagvakantie’. Het is juist een hele toegankelijke organisatie, waar lol maken voorop staat. Je hebt verschillende leeftijdscategorieën en het motto is ook wel: ‘niets moet, alles mag’. Bij Villavibes is alles ontzettend goed geregeld.

Er zijn weinig mensen die na een reis met Villavibes niet nog een keer boeken. Als je op zoek bent naar een sportieve vakantie, kies dan de hike&bike reis. Hier kun je kiezen tussen hiken of biken, maar je kunt ze natuurlijk combineren. Ben je op zoek naar ervaringen van vakanties met Villavibes? Lees dan de blog met ervaringen van hiken en biken in Oostenrijk, of hiken en biken op Mallorca.

Hiken en biken in Oostenrijk met VillaVibes

# Adventuretickets: heb je geen zin in een volledige wandelvakantie, maar klinkt één dag wandelen jou wel goed in de oren? Kijk dan eens op adventuretickets.nl. Zij bieden allerlei hike excursies aan voor één dag.

# Bergsportreizen: bergsportreizen biedt allerlei soorten reizen aan, van hiken tot aan wandklimmen aan steile bergen. Hier kun je dus ook reizen vinden voor mensen die een hike niet spannend genoeg vinden. Maar ook biedt Bergsportreizen fantastische huttentochten aan.

Genoeg keuze

Genoeg opties dus om uit te kiezen. Bedenk voor jezelf waar je naartoe wil, wat je grootste doel is en met wie je daar naartoe wil. Blijf dit blog volgen voor alle andere opties die we nog toe zullen lichten.


Meer blogs lezen?

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram