Waarom is bloggen zo leuk?

Inmiddels bestaat hikenbiken.nl alweer ruim één jaar. De tijd vliegt! En op een aantal weken na, plaats ik iedere week braaf een blog. Je vindt blogs van Europa tot Afrika, van Nieuw-Zeeland tot Zuid-Amerika en binnenkort zelfs over het Midden-Oosten. Er staat nog zoveel op de planning! 

Gelukkig voelt bloggen niet als een moetje. Ik vind bloggen namelijk heerlijk. ZO leuk zelfs, dat ik een tijdje geleden heb besloten om als fulltime als SEO-copywriter en blogger aan de slag te gaan. WOEHOE! Nieuw avontuur. Dus naast het bloggen vanuit mijn persoonlijke ervaring tijdens het reizen, blog ik nog veel meer en vaker. Voor andere bedrijven of ondernemers, met weer een hele andere tone of voice.

Waarom is bloggen zo leuk? Dat lees je hier.

Unieke hikes zijn er om gedeeld te worden

Ik ben gaan bloggen, omdat hiken mijn allergrootste hobby is én om alle hikes die ik doe, met de rest van de wereld te delen. Toen we in september 3 weken door Albanië en Montenegro reisden, hebben we zoveel unieke hikes gedaan. Die moeten de wereld in! Nouja, hoe minder mensen er komen, hoe unieker het blijft natuurlijk. Maar toch: ik verblijd je graag met uitgebreide routes, informatie over start- en eindpunten en het aantal kilometers en hoogtemeters, zodat je goed voorbereid op hike gaat. 

En hoe bijzonder is het om reacties op je blogs te krijgen van ‘wildvreemden’? Dat maakt het zo leuk. Zelf maak ik ook veel gebruik van blogs, en reageerde ik zelden. Tegenwoordig doe ik dat wel altijd, omdat ik weet hoe erg het gewaardeerd wordt. 

Bloggen is leuk. Punt. 

Voor mij dan. Ik vind schrijven heerlijk. En schrijven over reizen al helemaal. 1 + 1 = 2 dus. Laat mij maar lekker tikken, zodat jij lekker kunt lezen. 

waarom is bloggen zo leuk?

SEO termen

Toen ik mijn blog startte, wist ik nog niets over SEO, affiliate marketing, keywords of WordPress. En toch weerhield dat me er niet van, om te starten. Ik heb mezelf alles aangeleerd en ben gewoon begonnen. Start before you’re ready zeggen ze toch? So did I. 

Tegenwoordig kan ik deze termen dromen en draai ik mijn hand er niet meer voor om. Hoewel, websites maken laat ik mooi aan anderen over, maar kom maar op zoekwoorden, zoekvolumes en affiliate marketing. 

Ik schrijf geen enkele blog zonder zoekwoordenonderzoek, met goede H1/H2/H3 koppen, ik zorg voor een heldere meta omschrijving, optimaliseer mijn afbeeldingen en zorg voor alt teksten. Zegt jou waarschijnlijk niets, want dit gebeurt grotendeels allemaal achter de schermen. En ik geniet ervan, zeker als ik zie dat mijn artikelen goed ranken. Want als jij bepaalde zoekwoorden intypt in Google, zijn er vaak honderden artikelen te vinden over dat ene onderwerp. En ik heb er niets aan als mijn artikel op pagina 5 staat, want zeg nou zelf: daar stop je al lang met klikken toch? Fijn om te zien dat de moeite die ik erin stop dus beloond wordt.

Herinneringen ophalen

Vandaag heb ik een heel uitgebreid artikel over onze 3 weekse reisroute door Albanië en Montenegro getypt, inclusief alle afbeeldingen. Oftewel: ik heb de foto’s weer van boven tot onder doorgespit. En dat betekent dat alle fijne herinneringen weer omhoog komen. Het lijkt alweer zo lang geleden dat we door de Balkan reisden, en inmiddels is het alweer december. 

Tijdens deze druiligere dag, voelt het toch wat zonniger als ik naar de foto’s kijk en de verhalen op papier zet. 

Creativiteit

Bloggen is een creatief beroep. Al mijn hersenspinsels die ik in mijn hoofd heb, kan ik kwijt op papier. Waar anderen er een hekel aan hebben om lang achter hun laptop te zitten, verlies ik de tijd als ik zit te tikken. Als ik over reizen of hiken schrijf, voel ik me energiek! Dat geldt natuurlijk niet alleen over schrijven over reizen, maar ook als ik blogs voor anderen typ. Zo lang ik me maar interesseer in de onderwerpen.

Dus, zo lang jij mijn blogs leuk vindt en ik het plezier iedere keer nog vind in het bloggen, blijf ik lekker door pennen. Have fun met hiken (en lezen natuurlijk)!

Wil jij ook leren bloggen?

Dat kan natuurlijk! Als je het leuk vindt om te schrijven, zou ik zeggen: begin! Eerder schreef ik al een artikel over een (reis)blog starten of een artikel over tekstschrijver worden, dus wie weet haal je daar inspiratie uit.

En tegenwoordig zijn er zoveel manieren om te leren bloggen. Je hoeft écht niet meer het wiel zelf uit te vinden.

Hierin leer je hoe je succesvol wordt met bloggen. Het gaat over bezoekers je website trekken, maar ook hoe je een passief inkomen creert door middel van bloggen. Deze cursus is gemaakt door de oprichter van de Moderne Nomaden en heeft al vijf jaar een mega goed draaiende website. De cursus zit bomvol ervaringen en goede tips dus.

Wil je je gratis aanmelden bij een community waarin je alles leert over bloggen? Dat kan! En je leest het goed: dit is echt gratis. Daarnaast kun je natuurlijk wel een aantal betaalde cursussen volgen, zoals creatief schrijven, blogs schrijven of affiliate marketing. Super waardevol dus.

Vind je het fijner om informatie uit een boek te halen? Dat kan ook! Esmée schreef een e-book over alle ins en outs over bloggen. Heel handig, en met een zachte instapprijs.

De keuze is reuze

Je ziet het wel, genoeg opties om te leren bloggen. Ook jij kunt aan de slag. En heb je daar geen zin in? Dan blijf ik lekker voor jou bloggen!

Benieuwd naar mijn eigen blogs van mijn website als tekstschrijver?

Blogs laten schrijven

Hoger in Google komen

Blogs in WordPress zetten

Van loondienst naar ondernemer

Google Mijn Bedrijf instellen

Meer blogs lezen?

Follow by Email
Facebook
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

4 Reacties

 1. Richard

  Toffe stappen zeg. Leuk om te lezen.

  Antwoord
 2. Erica

  Weer superleuk geschreven 😃

  Antwoord
 3. Denise

  Ik blog al sinds 2004! M’n huidige reisblog is echter ‘pas’ 7 jaar oud.
  Wauw, dat uitzicht op je kopfoto! Dat zijn de betere werkplekken ja.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.