Mijn 2e ervaring: met Villavibes naar Mallorca

Villavibes: mijn ervaring tijdens de reis naar Mallorca

Benieuwd naar mijn ervaring met Villavibes naar Mallorca? Ik was namelijk weer één van de gelukkigen: ik mocht mee als reisbegeleider om te hiken en biken. Eerder schreef ik al een blog over mijn eerste reis die ik mocht begeleiden, dat was naar Oostenrijk. Na die geweldige ervaring, smaakte het zeker naar meer en had ik het geluk dat ik ruim een maand later alweer naar Mallorca vloog.  

Informatie over Mallorca

Mallorca is een onderdeel van de eilandengroep Balearen. Mallorca is een eiland met veel zonuren en ligt in de Middellandse Zee. Naast Mallorca, wat het grootste eiland is, behoren ook Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera tot deze groep. Palermo is de hoofdstad van Mallorca. 

Het eiland staat bij velen misschien bekend om feesten, bar streets en niet zo zeer om het natuurschoon en de rust. Maar niets is minder waar. Het is werkelijk waar een prachtig eiland met ontzettend veel fiets- en wandelmogelijkheden, met de perfecte weersomstandigheden.

Niets voor niets is Mallorca tegenwoordig een steeds populairder wordende fiets- en wandelbestemming.

Met Villavibes naar Mallorca

Eerder was ik al voor Villavibes als reisleiding meegegaan naar Oostenrijk, dus toen kort daarna een tweede uitnodiging volgde voor Mallorca wist ik al snel mijn antwoord: natuurlijk!! In oktober stond de reis gepland. De temperatuur is dan echt perfect, zeker voor het hiken en biken. In oktober kunnen de temperaturen namelijk nog oplopen tot 23 graden. En precies in de week dat wij er waren met Villavibes, hadden we nóg meer geluk en genoten we iedere dag met 25 graden en zon. 

Villavibes naar Mallorca uitzicht wandelen
Met VillaVibes naar Mallorca

Wat doet Villavibes?

Voor de lezers die Villavibes nog niet kennen: Villavibes is een organisatie die onder andere actieve groepsreizen voor singles organiseert in het binnen- en buitenland. Dit doen zij al sinds 2002 en jaarlijks gaan er zo’n 5.000 singles mee op vakantie. Bij Villavibes draait het erom dat gelijkgestemden samen een gezellige vakantie kunnen hebben, met dus als gezamenlijke interesse bijvoorbeeld hiken en biken. Villavibes noemt hun eigen kernkwaliteit: het creëren van Vibes. Dat zegt toch genoeg?

Dit blog is geschreven over het hiken en biken, maar dat is niet het enige wat zij organiseren. Je kunt ook bij Villavibes terecht voor wintersport, zeilen, tennissen, feesten op Ibiza of weekendjes weg. Ze hebben voor ieder wat wils!

Villavibes ervaring Mallorca fietsen
Fietsen op Mallorca

Met Villavibes naar Mallorca

Nu dus echt over op mijn ervaring met Villavibes naar Mallorca! Na een easy vlucht en een kort ritje met de bus kwamen we bij ons luxe hotel aan, waar we ook gebruik konden maken van de wellness, het zwembad en de meest fantastische rooftop bar van Mallorca. Naast het hotel lagen tennisbanen, waar anderen Villavibers op tennis vakantie waren. Ook dat kun je dus doen met Villavibes, als je niet zo van het hiken of biken bent.

De uitvalsbasis ligt aan de voet van het Tramuntana gebergte, wat dus ideaal is, om zo vanuit hier alle routes te starten. Daarnaast ligt het hotel pal aan het strand, en kun je dus bijna koprollend vanuit het hotel je handdoekje uitleggen in het zand. 

Villavibes ervaring Mallorca
De rooftopbar van het hotel

Geen zorgen

Het fijne aan Villavibes is, is dat alles van tevoren al goed geregeld is. Je hebt de maten van je fiets, eventuele allergieën of je kamer voorkeur allemaal al vooraf kunnen doorgeven. Doordat dit allemaal goed geregeld is, heb jij geen zorgen meer als je meegaat op reis. Voor het wandelen en het fietsen zijn er 4 professionele gidsen geregeld, die de omgeving op hun duimpje kennen. Onze wandelgidsen woonden zelfs op Mallorca, en de fietsgidsen kenden inmiddels het Villavibes concept ook, omdat ze al meerdere jaren meegaan.

Naast de professionele gidsen, gaat er ook iedere reis iemand mee van Villavibes als reisbegeleider. In dit geval was ik dat. Aan mij de taak om alles vlot te laten verlopen en klaar te staan voor vragen.

Villavibes ervaring Mallorca

Hiken of biken?

Van tevoren kun je aangeven of je wil gaan hiken of biken. Je kunt kiezen uit beide opties, en als jij een keer wat afwisseling wil, mag je ook altijd switchen. Eerlijk is eerlijk, het is makkelijker om als fietser één dag te switchen naar het wandelen, dan andersom. Als wandelaar heb je namelijk geen fiets gehuurd. Of je kunt je medereizigers natuurlijk even lief aan kijken.  

Hiken met Villavibes

Met het wandelen word je continu verrast door de afwisselende landschappen van Mallorca: van kustwandelingen en wandelen door het metershoge gras, tot palmbomen en baaien. Ook ga je wat stukken klimmen in de bergketen Serra de Tramuntana, waar je op 360 graden uitzichten wordt getrakteerd. Bij het hiken geldt dat je kunt kiezen uit de cappuccino of Isostar groep, afhankelijk van het niveau wat bij je past. En het belangrijkste is dat er uiteindelijk altijd op elkaar gewacht wordt, zodat iedereen evenveel kan zien van het eiland. De bestemmingen tussen de cappuccino en isostar groep kunnen per dag wat verschillen.

Daarnaast is er per groep natuurlijk een verschil in hoogte en lengte per dag. Ook kun je per dag nog altijd bedenken met welke groep je mee gaat. Vrijheid, blijheid! 

Hiken Villavibes ervaring Mallorca
Hiken met Villavibes

Biken met Villavibes

Mallorca is erg populair onder de fietsers. Noem het gerust het wieler walhalla van Europa. De professionele gidsen nemen je voor vijf dagen lang mee met de mooiste routes, langs de kust, over binnendoor weggetjes in de idyllische straten, tot aan flink klimmen in de bergen. Het eiland én de gidsen zorgen ervoor dat jij iedere dag een afwisselende tocht fietst en moe, maar voldaan terug bij het hotel komt. 

Zoals bij Villavibes altijd het geval is, kun je ook weer kiezen uit de cappuccino of isostar groep, afhankelijk van je niveau. Verder kun je op en top racefietsen lenen op het eiland. Dit hoef je allemaal niet zelf te doen. Je geeft je maten van tevoren door, je fietsen worden voor het hotel afgeleverd, met alle service van dien. Ideaal dus. 

Villavibes ervaring Mallorca

Ontspanning

Natuurlijk draait het bij Villavibes niet alleen om het hiken en biken. Gezelligheid en ontspanning is minstens zo belangrijk en speelt een belangrijke rol. Daarom wordt er op één van de dagen niet gefietst of gewandeld, althans, niet door de gidsen. Op deze dag kun jij excursies boeken, naar Palermo, de hele dag aan het strand liggen of lekker shoppen in de winkeltjes in de buurt. Er is genoeg te doen! 

Boek je reis met Villavibes

Denk je na het lezen van mijn ervaring van Villavibes op Mallorca: ‘dit wil ik ook!’, bekijk dan de singlereizen die Villavibes aanbiedt, zodat jij ook kunt gaan hiken en biken. 

Villavibes ervaring Mallorca

Geen zin om te hiken en biken?

Geen zin om te hiken en biken, maar meer van het luieren aan het strand? Er zijn ontelbaar veel mooie strandjes te vinden. Es Trenc is daar een goed voorbeeld van.

Goede voorbereiding voor jouw reis naar Mallorca

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram