Mijn Villavibes ervaring: hiken en biken in Oostenrijk

Benieuwd naar mijn Villavibes ervaring? Ik had héél veel geluk, want ik mocht als reisleidster mee naar Oostenrijk met een hike en bike reis! Ik kan je in geuren en kleuren vertellen over deze fantastische ervaring met Villavibes

Fietsen met Villavibes

Ik weet nog dat we een hike vakantie hadden gehad in Schotland, dat we op de terugweg in de auto zaten naar Nederland, helemaal klaar was met mijn vorige baan en dacht: ik wil wat anders. In Schotland hadden we iedere dag gehiket en ik voelde zo sterk dat ik daar meer mee wilde. Ik besloot te gaan googlen. ‘Hiken vacatures´ ‘hiken buitenland vacatures’ ‘hiken bijbaan’ ‘vacatures wandelen’. En zo kwam ik bij Villavibes terecht. Een week later had ik een gesprek op kantoor en voordat ik het wist mocht ik mijn eerste reis gaan begeleiden in Oostenrijk. 

Wat is Villavibes?

Voordat ik je meeneem in mijn ervaring met Villavibes, eerst een andere vraag: wie of wat is Villavibes precies? Villavibes is een reisorganisatie voor hoger opgeleide singles. Ze bieden verschillende reizen aan, van hiken en biken door Europa tot zeilavonturen op het water. Van tennisvakanties tot aan wintersport, maar ook weekendjes weg en oud- en nieuwjaar kun je vieren met Villavibes. De man-vrouw verdeling is 50-50 en door deze ‘eisen’ breng jij jouw vakantie altijd met gelijkgestemden door. 

Waarom is Villavibes zo uniek?

Laat ik iets belangrijks vooropstellen: bij Villavibes gaat het niet om het ‘jagen’, om het zo maar even duidelijk te zeggen. Tuurlijk, het is een vakantie voor singles, maar Villavibes wil juist gelijkgestemden bij elkaar brengen en het draait om plezier creëren voor iedereen. Maar wat maakt Villavibes nu zo uniek? Ten eerste is de leeftijdscategorie altijd gegarandeerd. Je bent dus altijd met mensen op reis van dezelfde leeftijd. Daarnaast zijn de reizen bedoeld voor mensen met HBO/WO-niveau.

De grootte van de groep is van tevoren bepaald en kan afwijken tot 70-135%. Je weet dus waar je aan toe bent. Het is ook fijn om te weten dat je een vertrek garantie hebt (de uitzondering van corona uitgezonderd). Daarnaast kun je tot een bepaald aantal weken voor vertrek je reis nog kosteloos annuleren. Hoe fijn is dat?

Hiken en biken met Villavibes

Eén van de soorten reizen die Villavibes aanbiedt, is de hike en bike reis. Tijdens deze reis kies je van tevoren of je wil hiken of biken (wielrennen of mountainbiken) en geef je ook je niveau door. Er zijn twee niveaus, namelijk cappuccino en isostar. Cappuccino betekent dat je enigszins getraind bent en isostar betekent – je raadt het vast al – dat je goed getraind bent. Op jouw hike en bike reis worden de routes begeleid door ontzettend goede en professionele gidsen die jou onvergetelijke dagen bezorgen. Zij hebben jarenlange ervaring en nemen je mee op de mooiste routes. 

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om te switchen als je eenmaal op de plaats van bestemming bent of om een dagje pauze te houden als je even geen zin hebt of wat anders wil doen. Bij deze reis heb je namelijk genoeg andere mogelijkheden om te doen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een dag aan het zwembad te gaan liggen. Niets moet, alles mag en iedere dag geldt: vrijheid, blijheid! 

Hiken en biken in Filzmoos, Oostenrijk

Villavibes zocht nog een reisleidster voor het hike en bike programma in Filzmoos, Oostenrijk. Villavibes verblijft al 4 jaren in hetzelfde hotel in Filzmoos en dat is niet voor niets. Vanuit mijn eigen ervaring met Villavibes kan ik je garanderen dat alles hier tot in de puntjes is geregeld. De omgeving van Filzmoos is ontzettend mooi en aan wandel- en fietsmogelijkheden is er geen gebrek. Je bevindt je namelijk letterlijk in de bergen en vanuit het hotel word je iedere dag wakker met een fijn uitzicht. De hike en bike reis naar Filzmoos krijgt gemiddeld een 8.7 en persoonlijk zou ik deze reis beoordelen met een 10. 

Nadat je flink gewandeld of gefietst hebt, staat er een lekkere borrel klaar in het hotel waar je verblijft en kun je aanschuiven bij het diner. Ook dit is allemaal goed geregeld en door de jarenlange ervaring is het hotel goed ingespeeld op een grote groep zoals Villavibes. 

Hoogtepunten Filzmoos

Met de wielrenners cappuccino groep wordt er per dag ongeveer 80 kilometers afgelegd met 400 tot 1100 hoogtemeters. Voor de Isostar groep is dit 80 tot 120 kilometer op een dag, met een hoogte stijging van 600 tot 1200 meter. 

De mountainbikers maken gemiddeld 400-1100 (cappuccino groep) of 600-1600 hoogtemeters (isostar) per dag. Mocht je denken dat je dit niveau niet aan kunt, kun je er ook altijd voor kiezen om een e-bike te huren. 

Voor de fietsers is de Grossglockner sowieso het hoogtepunt van de week. Dit is de meest beruchte bergpas van Oostenrijk, dus fietsliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. 

De wandelaars kunnen gaan genieten van ontzettend mooie hikes door de Oostenrijkse Alpen. De wandelingen variëren van hoogte en zullen plaatsvinden tussen de 900 en 2000 meter hoogte, midden in de bergen dus. De hoogtemeters variëren van 300 tot 700 per dag. Je trekt van berghut naar berghut, waar altijd tijd is voor een koffietje, een verse kaasplank van de grazende koeien in de bergen of een lekkere lunch. Gegarandeerd dat jij iedere dag getrakteerd wordt op mooie uitzichten. 

Ervaringen met Villavibes

Mijn ervaring met Villavibes

Volgens mij merk je wel door het lezen van mijn blog, hoe fijn ik het vond om met Villavibes mee te gaan. Mijn rol als reisbegeleider was een eerste aanspreekpunt zijn en er voor de vakantiegangers zijn. Omdat alles vanuit het kantoor al zo goed geregeld was, voelde het voor mij niet eens als werken.

Filzmoos is een hele mooie omgeving en ik hoorde van iedereen terug dat het zo fijn is om met gelijkgestemden op vakantie te gaan. Iedereen is sportief aangelegd en houdt van de natuur, hoe goed is de combinatie dan met Villavibes? Ook na de reis zag ik om mij heen dat er vriendschappen voor het leven zijn ontstaan en dat er nog regelmatig samen gefietst of gewandeld werd. 

De avonden in het hotel of in het dorp waren ook gezellig. Er is altijd ruimte voor een borrel, een pubquiz of een ander spelletje. De week vloog voorbij en voordat we het wisten, hadden we alweer bijna iedere dag gewandeld of gefietst. 

Twijfel jij nog of heb je nog vragen over het hike en bike programma? Je mag me natuurlijk altijd een berichtje sturen! En ben jij benieuwd naar mijn volgende ervaring met Villavibes? Lees dan hier hoe het was om te hiken en biken op Mallorca.

Liever zelf op pad? Hier vind je nog andere ideeën voor mooie, andere huttentochten in Oostenrijk.

Villavibes

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

Zomer in Ehrwald: wat te doen?

Zomer in Ehrwald: wat te doen?

Wandelen rondom en in Ehrwald in de zomer Ga je op vakantie naar Oostenrijk, in de zomer, en ben je op zoek naar een fijne wandelbestemming? Pak dan...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram