Aan de wandel bij Schützensteig

Schützensteig & Hochthürle hutte, wandelen vanuit Ehrwald | Oostenrijk

Besluit je om NIET de Zugspitze te beklimmen, maar wil je wel in de buurt komen? Maak dan de wandeling van Obermoos naar de Hochthürle hutte, via de Schützensteig, de Ehrwalder Köpfe terug naar de Galsalm

Geen Zugspitze hoogtemeters, maar wel klimmen, klauteren, uitzichten tot en met en genieten. 

In dit artikel vertel ik je precies vanuit waar je vertrekt, hoe je moet lopen, waar je op moet letten en hoe je weer terugkomt. 

Schützensteig

De eerste stop: Hochthörle hutte en Schützensteig

Vanuit Ehrwald pakte ik de bus met de guestcard (gratis) richting Obermoos, oftewel de Tiroler Zugspitzbahn. Hoewel het voor sommigen misschien verleidelijk is om hier in te stappen in de kabelbaan, besloot ik te lopen. Feitje: een heen- en terugrit naar de Zugspitze kost €51,-. Het is de moeite dus 😉

Vlak naast de ingang vind je gele bordjes met Hochthörle hutte. Deze volg je. Je kunt het mountainbikepad volgen over het asfalt, of het wandelpad. Het eerste gedeelte van de wandeling gaat door de bossen. Zie hieronder de route:

Schutzensteig route Ehrwald

Ik maakte nog een uitstapje richting het Eibseeblick. De Eibsee is een meer in Duitsland. Vanuit Oostenrijk heb je een mooi uitzicht op het meer. Het uitstapje is ongeveer 5 minuten vanaf de originele wandeling. Eenmaal terug hervat je de wandeling weer door de bossen. Het was hartstikke mooi groen overal toen ik er was. 

Vanaf de Schutzensteig richting Georg Jäger Steig

Na een tijdje kom je op een splitsing waar je meerdere kanten op kunt. Volg hier de bordjes naar Georg Jäger Steig en check je maps.me. Na nog een klein stukje bos, merk je dat na een tijdje écht de bergen in gaat. Je betreedt namelijk de zijwanden van de Zugspitze en je loopt als het ware op de ‘vleugels’. Vanaf hier ga je iets meer de hoogte in, maar qua zwaarte valt het mee. De uitzichten zijn wel fenomenaal. Hoe kan het ook anders?!

Na een tijdje kom je een helling tegen vol steentjes, die je over moet. Ineens word je bijna recht omhoog geleid en kom je een aantal ijzeren kettingen tegen die je echt wel nodig hebt om niet in de afgrond te storten. Omdat ik alleen was, hield ik extra stevig vast. Wilde niet die ene persoon van nos.nl zijn die te pletter zou vallen. 

Schutzensteig Oostenrijk wandelen

Vanuit de kettingen is het nog een klein stukje klimmen totdat je onderstaand uitzicht bereikt. Genieten! 

Let vanaf dit punt op dat je niet de verkeerde kant oploopt en blijf je route volgen. Vanaf hier loop je naar de Georg Jäger Steig en kom je eerst nog voorbij een ontzettend oude kabelbaan (die er niet meer is). Het leek overigens meer op een tweede wereld bunker, maar goed. 

Dit is een perfecte spot voor een (zelf meegebrachte) lunch. Er zijn namelijk geen hutten hier. En bereid je voor, want die grijze helling vol kiezels die aan je voeten ligt, moet je naar beneden. Wees voorzichtig, want het is echt ontzettend tricky. Ik ben een paar keer bijna onderuit gegaan. En dat wil je niet, want als je daar eenmaal valt, glijd je honderden meters naar beneden. 

Schutzensteig hike

Gamsalm

Vanaf de grijze helling is het alleen nog maar naar beneden. Je komt nog voorbij een natuurlijk waterpunt, zie foto hieronder.

Verder blijf je lopen, lopen, lopen totdat je bij de Galsalmhut bent aangekomen. En vanuit daar loop je weer naar beneden, via het Gasthof Panorama totdat je weer bij Ehrwald bent. Let wel op: ik ging het op het einde nog verkeerd en ben ietsje omgelopen. Achja: eind goed, al goed. 

Schutzensteig hike

Geniet van deze wandeling! 

Ook wandelen in Oostenrijk?

Ga je ook op vakantie in Oostenrijk, in Ehrwald of andere regio’s? Bestel dan hier jouw reisgids, zodat je 100% voorbereid op reis gaat:

Vind je het niets om alles zelf uit te zoeken, maar ga je wel graag de bergen in? Dan raad ik je zeker aan om je wandelingen met SNP of Bookatrekking te boeken. Zo heb je 0,0 omkijken naar accommodaties en andere dingen regelen, want dat wordt allemaal voor je gedaan. Ideaal!


Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

Zomer in Ehrwald: wat te doen?

Zomer in Ehrwald: wat te doen?

Wandelen rondom en in Ehrwald in de zomer Ga je op vakantie naar Oostenrijk, in de zomer, en ben je op zoek naar een fijne wandelbestemming? Pak dan...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram