Genieten bij de Ehrwalder Almsee in Oostenrijk

Oostenrijk | Vanuit de Ehrwalder Alm wandelen naar de Almsee: infinity lake

In mijn vorige blog schreef ik over het opwarmen van de benen met de wandeling naar de TuftlAlm. Tijdens mijn appeltaart met slagroom op het terras daar, besloot ik dat het een dag later tijd werd voor de Almsee. Ik dacht dat het niet super spectaculair zou zijn, maar niets was minder waar. De Almsee lag er práchtig bij. Sneller dan gepland arriveerde ik bij dit mooie meer. Ik had daardoor ook nog tijd om er een wandeling achteraan te plannen naar Hochfeldern Alm. Ook dat bleek een goede keuze. 

In dit artikel lees hoe ik vanuit mijn accommodatie in Ehrwald naar de Ehrwalder Almsee ging, welke route je precies kunt lopen en met wat voor moois ik mijn route nog uitbreidde

Wandelen naar de Ehrwalder Alm

Als je meerdere dagen in de Zugspitrze regio verblijft, krijg je een guestcard waarmee je gratis gebruik kunt maken van de bussen. Ik besloot dus om de bus te pakken naar de kabelbaanstation die naar de Ehrwalder Alm gaat. Dat scheelde me 3 kilometer lopen over afsalt. De kabelbaan sloeg ik wel over. Vanuit daar ging ik wandelend naar Ehrwalder Alm. Ik ben immers niet voor niets op hikevakantie/workation, dus laat mij maar meters maken. Bij de kabelbaan staan overal bordjes met Almseerunde, dus het kan niet missen. Ik startte rond een uur of 10. 

Overigens staat alles enorm goed aangeven, dus verkeerd lopen is (bijna) onmogelijk. Je ziet de kabelbaan ook omhoog lopen dus je weet dat je die kant op moet. Alles gaat omhoog en het is enkel klimmen, maar het is gelukkig niet al te steil. Het eerste stuk wandelen naar Ehrwalder Alm is 2.6 kilometer. Dit stuk loop je ook terug als je niet de kabelbaan pakt.

Wandelen bij Almsee Ehrwalder Alm
De uitzichten rondom de Ehrwalder Alm zijn prachtig

Wandelen vanaf Ehrwalder Alm naar de Ehrwalder Almsee 

Net voordat je bij de Ehrwalder Alm hut aankomt, zie je een pad naar rechts lopen, richting het ‘bos’. Deze poortjes ga je in, waar de Almseerunde staat aangegeven. Je arriveert al in ongeveer 15 minuten bij de Almsee. Loop een stukje verder en zorg dat je de verre bergen op de achtergrond hebt zoals de foto bovenaan dit bericht. Dit uitzicht is toch werkelijk waar prachtig? Onderstaand uitzicht mag er natuurlijk ook zijn 😉

Wandelen bij Almsee
Shameless zelfontspanner bij de Ehrwalder Almsee

De Almsee ligt op een bijzondere plek en lijkt vanaf sommige punten zelfs meer een infinity pool dan een meer. Oftewel: een infinity lake. Echt heel mooi!! 

De Almseerunde heb je echt binnen no time voltooid. Dit stuk is ongeveer 1.8 kilometer als je de hele ronde loopt. Omdat dit zo snel ging, besloot ik er ter plekke nog een ronde aan vast te plakken. Ik pakte de kaart erbij en zag dat de Hochfeldern Alm op een mooie afstand van de Almsee lag. Plan gesmeed. 

Wandelen bij Almseerunde
De Almsee is net een infinity pool toch?

Van de Almsee naar de Hochfeldern Alm

Vanuit de Almsee loop je weer terug naar de Ehrwalder Alm. Vanaf de hut kun je allerlei kanten op, zo ook de kant van de Hochfeldern Alm op. Je kunt ervoor om via de Pestkapelle te lopen. Als je dat doet, loop je ongeveer 2.9 kilometer. Ik heb dit niet gedaan, omdat dit via het mountainbikepad loopt en mijn voorkeur ging uit naar het wandelpad. Het laatste stukje kun je namelijk steiler omhoog klimmer, zodat je eerder bij de hut bent.  

De hut ligt prachtig in de bergen. Ik kon het niet laten om mijn 2e apfelstrüdel in 2 dagen te bestellen. Ik bedoel, op zo’n locatie mag je dat niet overslaan toch?

Hochfeldern Alm hut

Vanuit de Hochfeldern Alm keerde ik terug, via dezelfde route naar de Ehrwalder Alm. Het laatste stukje vanaf de Erhwalder Alm wandelde ik ook weer terug, dalend naar beneden via dezelfde route. Dit hoeft niet. In plaats van het wandelpad kun je ook voor (weer) een mountainbikepad kiezen. 

Eenmaal bij het kabelstation aangekomen, om 13:14 uur, zag ik dat de bus om 13:15 uur zou komen. Zóú komen inderdaad.. Want tot 13:20 heb ik geen bus gezien. Aangezien de volgende bus nog 50 minuten op zich liet wachten, besloot ik er nog maar 3 kilometer achteraan te plakken. Je bent een echte hiker of niet hè 😉 Eenmaal in Ehrwald aangekomen, trok ik als een tevreden mens mijn hikeschoenen uit. Het was weer een topdag!

Samenvatting Almsee wandeling vanaf Ehrwalder Alm

 • Afstand: 11.2 kilometer inclusief terug wandelen naar Ehrwalder Alm
 • Afstand: 14.2 kilometer inclusief terug wandelen naar accommodatie:
 • Tijd: 3 uur en 15 minuten tot en met Ehrwalder Alm, 3 en 45 minuten uur tot accommodatie

Is de Almsee wandeling een aanrader?

De Almseerunde qua wandeling is niet per definitie spectaculair, maar de uitzichten bij de Almsee wel. Heel spectaculair zelfs. Oftewel: ga lekker wandelen bij de Ehrwalder Alm en bezoek de Almsee voor indrukwekkende uitzichten. Zeker als je bijvoorbeeld enkel een ochtend of middag hebt. Heb je nog minder tijd? Dan kun je het eerste en laatste deel van deze routebeschrijving natuurlijk overslaan en de kabelbaan (de Ehrwalder Almbahne) pakken. De kosten bedragen €19,50 (retour) en €12,50 (enkele rit).

Ook wandelen in Oostenrijk?

Wil of ga je ook op vakantie om te wandelen in Ehrwald of andere regio’s? Bestel dan hier jouw reisgids, zodat je 100% voorbereid op reis gaat voor:

Bekijk ook mijn andere avonturen in Oostenrijk:

Ben je ook fan van Oostenrijk, maar vind je het niets om alles zelf uit te zoeken? Dan raad ik je zeker aan om je wandelingen met SNP of Book a Trekking te boeken. Zo heb je 0,0 omkijken naar accommodaties regelen, want dat wordt allemaal voor je gedaan. Ideaal dus! SNP heeft zelfs speciale reizen alleen in Tirol.


Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

Zomer in Ehrwald: wat te doen?

Zomer in Ehrwald: wat te doen?

Wandelen rondom en in Ehrwald in de zomer Ga je op vakantie naar Oostenrijk, in de zomer, en ben je op zoek naar een fijne wandelbestemming? Pak dan...

2 Reacties

 1. Anke

  Prachtige foto’s!

  Antwoord
 2. Bart

  Duidelijke informatie, thanks!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram