Waarom reizen met NS International zo ideaal is

De voordelen van reizen met NS International

Reizen met NS International is echt heerlijk als je het mij vraagt. Ik ben nu drie keer met de (nacht)trein van NS International weggeweest en ben helemaal om. Voor mij heeft reizen met de trein, als dit kan natuurlijk, 100% de voorkeur boven vliegen. In dit artikel vertel ik je mijn ervaringen over reizen met NS International en waarom het zoveel voordelen oplevert. 

Wat is NS International eigenlijk?

NS International is de internationale versie van NS, de Nederlandse Spoorwegen. De gewone NS kennen we allemaal wel. Maar wist je ook dat je vanuit Nederland heel makkelijk naar andere steden door heel Europa gebracht kunt worden?

Als je reist met NS International sta je met de nachttrein of gewone trein zo in een ander land. Reizen met NS International is comfortabel, makkelijk en (meestal) redelijk snel. Vanuit Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Breda en Arnhem heb je fijne verbindingen richting de rest van Europa.

De treinen en mogelijkheden van NS International

Reizen met NS International is – geloof me – vele malen fijner dan reizen met het vliegtuig. De treinen zijn modern inclusief moderne voorzieningen zoals douches, een bar, airco, fijne zitplaatsen en wifi. Met verschillende tickets kies je voor verschillende manieren van reizen. Reis je met de nightjet? Dan biedt NS zit-, lig- of slaapplaatsen aan. 

Reizen met NS International Oostenrijk
Na de nachttrein + bus stapte ik zo in Ehrwald uit, letterlijk hier was de bushalte

De voordelen van reizen met NS International

Reizen met NS International heeft veel voordelen ten opzichte van reizen met de trein of auto. Die voordelen lees je hieronder.

Gemak en comfort

Reizen met NS International is zo makkelijk, omdat je gewoon vanuit ieder station op kunt stappen en de grens overgaat. Ideaal. Bovendien ben je, zoals je hierboven leest, van alle gemakken voorzien in de trein. Zeker in de nachttrein kun je gewoon rondlopen, een klein ontbijt verkrijgen en drankjes kopen.

De nachttrein heeft verschillende opties qua overnachting. Zitplaatsen, die uitgeschoven kunnen worden, hebben het minste comfort. De lig- en slaapplaatsen bieden extra ruimte en comfort. Zie hier de verschillen.

Milieuvriendelijk

Reizen met de trein is altijd milieuvriendelijker dan reizen met vliegtuig of de auto. Ben je milieubewust? Dan kies je dus voor NS International. Toegegeven: naar Nepal met de trein wordt lastig, maar bestemmingen redelijk dichtbij Nederland zijn prima te bezoeken met NS International.

Flexibel

Reizen met NS International kan flexibel zijn. Ik schrijf bewust kan, omdat het niet altijd even flexibel is. Bij sommige trajecten is meerdere malen overstappen geen uitzondering. Je wordt dan wat beperkt in je flexibiliteit. Daar tegenover staat wel dat je weer extra je benen kunt strekken. Ik vond een overstap na een paar uurtjes dus nooit erg.

Wat wel flexibel is, is de keuze die je zelf hebt qua tickets. Er zijn genoeg dagelijkse vertrekken, dus je bepaalt zelf welke dag en welke tijd je vertrekt. Er is veel meer keuze dan bij vliegtickets.

Je hebt de prijs (deels) zelf in de hand

Het kan een nadeel zijn, maar reizen met NS International is afhankelijk van vraag en aanbod. Hoe eerder jij je ticket boekt, hoe goedkoper de prijs. Zie je een mooie prijs op een ideale datum? Dan raad ik dus aan om dit ticket meteen vast te leggen. Het kan namelijk echt zo zijn dat de prijs dagen later omhoog is gegaan. Zonde, zeker als je toch al weet dat je wil gaan. 

Dit betekent helaas dus ook dat de prijzen soms aan de hoge kant zijn. Dat kan dan weer een nadeel zijn.

Geen bagagebeperkingen 

Geen afmetingen voor je koffer en al helemaal geen maximaal gewicht. Reizen met NS International is zó chill, omdat je hier gewoon 0,0 zorgen om hoeft te maken. Bovendien is er genoeg ruimte om je bagage op te bergen, dat je zoveel mee kan en mag nemen als je maar wil. Ideaal toch?

Geen Schipholstress

Weet je de drukte op Schiphol nog? Wat was ik blij dat ik toen met NS International reisde. Geen drukte, geen wachtrijen, niet 4 uur van tevoren aanwezig zijn. Ik stond letterlijk 5 minuten voor vertrek op het perron, met 2 tassen, stapte in en weg was ik. Wát een verademing. Zeker als je in de stad woont, ben je gewoon meteen vertrokken en heb je ook geen extra reistijd naar het dichtstbijzijnde station. 

De nightjet van NS International

Ik heb nu twee keer de nachttrein gepakt en dat is echt ideaal. Reizen met NS International is dan écht lekker ontspannen, omdat je de nacht gewoon nuttig gebruikt. Het is geen loze nacht, omdat je op weg bent naar je plek van bestemming. Je stapt in, geniet van het uitzicht, werkt of chillt wat en voordat je het weet, word je de volgende ochtend wakker en kan je vakantie écht beginnen.

Bestemmingen van NS International

Populaire internationale bestemmingen van NS International:

  • Antwerpen in België. De treinreis naar deze stad duurt ongeveer 40 minuten vanaf Breda en is een prachtige manier om deze historische stad te verkennen. Zó dichtbij huis.
  • Keulen in Duitsland. Keulen is een leuke stad voor een dagtrip of weekendtrip, omdat het zo dichtbij Nederland ligt. Ideaal dus. Rondom Keulen liggen meerdere steden om te bezoeken. Leuk weekendje Duitsland dus.
  • Parijs in Frankrijk. Deze reis duurt ongeveer drie uur en is een uitstekende manier om de stad van de liefde te verkennen. 
Reizen met NS International
De Dom in Keulen bezoek je dus ook met NS International

Populaire internationale bestemmingen met NS International met de nightjet:

Vanuit Amsterdam reis je met de nightjet rechtstreeks naar de volgende steden: Wenen, München, Innsbruck, Basel en Zürich. 

  • Innsbruck in Oostenrijk. Ideale gelegenheid om ‘s avonds in te stappen en ‘s avonds in het bijzondere Innsbruck uit te stappen. Deze stad is omringd met bergen dus een perfecte stad om lekker te wandelen. Reizen terwijl je slaapt: ideaal. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dit een absolute aanrader is. Vanuit Innsbruck pakte ik nog een trein en bus richting Ehrwald. Ook een aanrader!

Bekijk de NS International voorwaarden goed

Heb je besloten dat je gaat reizen met NS International? Check de NS International voorwaarden altijd goed. Bij sommige treinen ben je namelijk gebonden aan dag, tijd en stoelnummer. Reserveren is dus noodzakelijk in sommige gevallen. Ook wijzigen kan problemen opleveren als je dit niet goed vastlegt/bijboekt. Check de voorwaarden dus goed. 

Je kunt bij nachttreinen kiezen voor een flexibel ticket. Als je dat doet, heb je meer mogelijkheden bij wijzigingen bijvoorbeeld.

Reizen met een NS International e-ticket

Geen geprint, geen gedoe. Reizen met NS International kan gewoon met een e-ticket dat je downloadt. Bij controle wordt dit e-ticket dus gewoon gescand. 

Conclusie?

Reizen met NS International levert – als je het mij vraagt – heel veel voordelen op. Het is natuurlijk niet altijd mogelijk bij verre bestemmingen, maar mijn advies zou zijn om eerst de website van NS International te bekijken.

Is een treinreis niet mogelijk? Dan is een vliegtuig of auto altijd nog een optie. 

De treinreizen bieden altijd een mooie en fijne manier om nog meer van Europa te ontdekken. Veel reisplezier!

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram