5x de mooiste zonsopkomst en -ondergang in Breda

De mooiste zonsopkomst en zonsondergang in Breda vind je hier

Een zonsopkomst of een zonsondergang. Mij kun je ervoor wakker maken in de ochtend en ook zeker voor op mijn fiets laten springen in de avond om naar één van de mooiste plekken in Breda te gaan. Inmiddels weet ik mijn favoriete plekjes te vinden en weet ik precies waar je moet zijn voor de mooiste locaties.

Ik weet niet waarom ik zo van de zonsopkomst en -ondergang houd, maar het geeft me altijd zo’n groot gevoel van dankbaarheid. In stilte genieten van de moeder natuur maakt me blij 🙂 Benieuwd naar mijn favoriete plekjes? Hieronder lees je mijn hotspots.

Zonsopkomst in Breda

De Bliksemschicht

Vlakbij de IKEA, richting Prinsenbeek/Etten-Leur, recht aan de A16 vind je de Bliksemschicht. Bovenop de trappen heb je een 360 graden uitzicht over heel Breda. Zonsopkomst of zonsondergang: het is een perfecte plek voor beide natuurverschijnselen.

Markdal

’s Ochtends, het liefst met wat dauw boven het gras, vind je in het Markdal een kleurenpalet zodra de zon de aarde begint te verlichten. Het is een prachtig plaatje net aan het water.

Tip: ga hier zeker in de winter als alles besneeuwd is naartoe. Prachtig.

Zonsondergang in Breda

Bovenop het station

Aan de Belcrum kant van Breda pak je de lift omhoog naar het parkeerdek bovenop het station. Tussen de lift en het echte parkeerdek vind je een loopgedeelte. Vanaf daar sta ik regelmatig te genieten van een vergezicht met ondergaande zon. Heerlijk. Ik ben altijd de enige trouwens.

De Bliksemschicht

Zelfde verhaal als hierboven, maar dan draai je jezelf om 😉 Werkelijk waar prachtig.

Het vlonderpad in het Mastbos

Toegegeven: je ziet de zon hier niet onderaan, maar bij helder weer met een klein beetje bewolking word je vanaf het vlonderpad op een heel mooi plaatje getrakteerd. De bomen weerspiegelen namelijk in het water en met een klein beetje geluk kleurt de hemel alle kleuren van de regenboog.

zonsondergang Breda vlonderpad

De brug tussen Brack/Pier 15

Heb je een zomerse dag met helder weer te pakken? Ga dan alsjeblieft naar deze spot. De hele lucht kleurt rood, oranje, geel en alle kleuren die je maar kunt bedenken bij een fenomenale zonsondergang.

Galderse Meren

Zwemmen met een avondzon: perfect als je het mij vraagt. Overigens is de zonsopkomst hier ook prachtig, maar die bezoek ik net wat minder vaak omdat het wat verder buiten Breda ligt.

Zonsondergang Breda

Ken jij nog andere toffe plekken voor een zonsopkomst of zonsondergang in Breda?

Ik houd me aanbevolen.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram