Wat zijn de voordelen van een fietsvakantie?

Waarom een fietsvakantie boeken altijd een goed idee is

Ben jij al wel eens op fietsvakantie geweest? Na het lezen van dit artikel wil je niets anders een fietsvakantie boeken waarschijnlijk. Of dat je nu zelf de fiets meeneemt op vakantie of regelmatig een fiets huurt op vakantie om de omgeving te verkennen: wij genieten altijd van onze fietsdagen op vakantie. Je leest hier alles over de voordelen van een fietsvakantie.

Een fietsvakantie is voor iedereen

De tijd dat een fietsvakantie suf of saai was, is voorbij. Een fietsvakantie is er voor iedereen. Fietsliefhebbers van racefietsen, gravelbiken, mountainbiken, e-biken: fietsen is voor iedereen geschikt. Liever niet te veel klimmen? Dan zoek je gewoon regio’s die wat vlakker zijn. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil.

Uitdagend

Of dat je nu een volle week aan het fietsen bent of tijdens je vakantie een aantal dagen op de fiets stapt, een fietsvakantie zal zeker een uitdaging zijn. Zo kan het zomaar zijn dat je iedere dag flink wat uren op de trappers staat. Na al die inspanning, is de ontspanning daarna alleen maar lekkerder. Zo is het ook leuk om te zien dat je technisch veel leert en daag je zelf iedere vakantie weer uit voor een technische klim of afdaling.

Je kunt zo veel meer dan je denkt. En ja, daar werken die uitzichten na iedere bocht zéker aan mee! Je zult ook merken dat je na een aantal jaren fietsen meer zelfverzekerd op de fiets zit, dus wellicht durf jij weleens een grotere stap te zetten en die hogere berg te beklimmen. Of lukt het je eindelijk om die steile helling te trotseren?

Nog meer fantastische uitzichten

Met de fiets kom je nu eenmaal op andere plekken die je met de auto niet kunt bereiken, of te voet niet te bereiken zijn vanwege de lange afstand. Zo is het enorm leuk om in een gebied nieuwe wegen te ontdekken. Maar ook na een aantal vakanties in het zelfde gebied zal je nog steeds nieuwe paden ontdekken. Of wissel eens af met fiets en ga op pad met de mountainbike of juist de gravelbike. En die uitzichten zijn nog meer adembenemend na al dat geploeter.

voordelen van een fietsvakantie
Eén van de vele voordelen van een fietsvakantie: je ziet ontzettend veel van de omgeving

Kom tot rust tijdens je fietsvakantie

Eén van de voordelen van een actieve fietsvakantie.. Rust! Ondanks de inspanning die je doet tijdens zo’n fietsvakantie zal er ook een bepaalde rust over je heen komen. Of dat nu is als je alleen aan het fietsen bent en helemaal in gedachten bent verzonken, of samen in een groep. Mooie gesprekken worden gevoerd op de fiets waar je wellicht in het dagelijks leven meer moeite mee hebt. Je wordt uit je comfort zone gehaald en daardoor lijkt dat ene onderwerp net wat minder zwaar.

Nog méér avonturen

Mijn avonturen op vakantie heb ik toch voornamelijk beleefd door op pad te gaan. Die middagen chillen op het strand waren heerlijk, maar de mooiste momenten zijn toch ontstaan door simpelweg op pad te gaan. De weg kwijt te raken, dat ene mooie gesprek met die vreemde, afzien op de fiets en vervolgens beloond worden met een prachtig uitzicht. Door ook deze avonturen samen te beleven met je partner, gezin of vrienden creëer je samen mooie herinneringen voor het leven.

fietsvakantie voordelen

Sportief

Een sportieve vakantie blijft altijd één van mijn favorieten. Je ziet veel meer van het land en bent ook nog eens sportief bezig. Gezellig samen tijd doorbrengen met je partner of vrienden op de fiets is enorm gezellig dus ook nog eens erg goed voor de mentale gezondheid. Ook een solo ritje brengt je tot rust op vakantie om even helemaal zen te worden. Daarnaast ligt dat ligbedje bij het zwembad een stuk lekkerder na een fietsritje. Inclusief een lekker wijntje of biertje natuurlijk.

Krijg jij al helemaal zin in een fiets vakantie?

Krijg jij na het lezen van deze voordelen al helemaal zin om op fietsvakantie te gaan? Wij wel, en kunnen niet wachten om onze volgende locatie uit te kiezen. Mocht je nou graag met een organisatie op fietsvakantie gaan, lees dan zeker eens onze blog over de verschillende fietsvakantie aanbieders. Zo zijn wij grote favoriet van VillaVibes! Wij schreven al eerder een blog over onze fietsvakantie-ervaring met Villa Vibes in Mallorca!

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram