Hiken en de mooiste bezienswaardigheden in Ethiopië zijn in één woord: fantastisch!

De beste highlights en bezienswaardigheden in Ethiopië, inclusief hiken

Je leest het goed, ik schrijf over hiken en de bezienswaardigheden in Ethiopië. Als je het mij vraagt, was het een prachtige bestemming. Het is niet de meest voor de hand liggende plek misschien, maar ik weet (bijna ;)) zeker dat jij na het lezen van dit blog ook nieuwsgierig bent geworden. Ik neem je graag mee in onze mooie ervaringen en de bezienswaardigheden in Ethiopië. We vlogen van Amsterdam naar de hoofdstad Addis Abeba, waar we in een hotel sliepen. We kozen voor dit hotel, omdat we ’s nachts landden en hier een airport pick up bij zat. Prima keuze dus. Bekijk hier meer informatie over ons hotel.

Het Simien Mountains National Park

Ethiopië is een veelzijdige bestemming, en één van de redenen waarom Ethiopië fantastisch is om te hiken, is het Simien Mountains National Park. Dit nationale park bestaat uit steile bergen, diepe dalen, enorme afgronden en enorme hoge toppen. Het hoogste punt in het park is 4.550 meter, genaamd de Ras Dashan.

Dit is ook direct de hoogste berg van heel Ethiopië. In dit national park kun je wilde wolven en steenbokken spotten, evenals de gelada baboon. Als je het mij vraagt, is dus het Simien Mountains National Park de beste plek om te hiken in Ethiopië. 

hiken in ethiopië en Bezienswaardigheden in Ethiopië

Om jouw hike te starten, zorg je er eerst voor dat je in Debark aan komt. Vanaf hier begint jouw avontuur over ‘het dak van Afrika’! In een 4×4 word je samen met jouw scouts en gids, naar het beginpunt van het park gebracht. De meeste mensen kiezen voor een meerdaagse hike, maar het is ook mogelijk om enkel op en neer te gaan in één dag. Als je meer uit je hike wil halen, is het natuurlijk aan te raden om meerdere dagen te hiken. Wij kozen ervoor om 4 dagen te hiken. 

Op zoek naar nóg meer avontuur? Bekijk hier de 7-daagse hike door het Simiengebergte


Bezienswaardigheden in Ethiopië
Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Ethiopië is het Simien Mountains National Park

Onze route

Het is een cliché om te zeggen dat het Simien Mountains National Park alleen maar uit hoogtepunten bestaat, maar toch komt het hier eigenlijk wel op neer. Letterlijk iedere dag brengt je naar nieuwe toppen, watervallen of bergketens. Je raakt niet uitgekeken gedurende de dag. Onze route zag er als volgt uit:

Dag 1: Sankabar camp, 3.250 meter hoogte

Dag 2: Jinbar – camp Geech, 3.630 meter hoogte

Dag 3: Camp Chenek, 3.600 meter hoogte

Dag 4: Imet Gogo, 3.873 meter hoogte

Bezienswaardigheden in Ethiopië
Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Ethiopië is het Simien Mountains National Park

#Dag 1, Sankabar 

Dag 1 begint na een hele hobbelige rit richting het park, direct spectaculair, midden in het park. Hier krijg je meteen je lunchpakketje mee en zul je ook op dag één direct oog in oog komen te staan met de gelada baboons. Sankabar camp was ons eerste kamp, waar we na ongeveer een aantal uren wandelen arriveerden.

De koks begonnen met het eten bereiden en wij speelden nog wat spelletjes met de groep en onze gids. Als snack kregen we enorme bakken popcorn en konden we de eerste honger stillen. De koks hadden uitstekend, gezond en uitgebreid diner verzorgd en nadat we onze buiken vol hadden gegeten, dook iedereen rond 9 uur alweer de tent in. Heerlijk! Op naar dag 2. 

#Dag 2, Jinbar – camp Geech

‘s Ochtends vroeg werden we alweer gewekt, voor een ontbijt, zodat we een goede bodem hadden voor de rest van de dag. Primitief en op gammele krukjes zaten we in de heerlijk koude lucht te ontbijten. Het flinke ontbijt hadden we ook wel nodig, want hiken door het Simien gebergte vraagt veel energie.

Van dag 2 wisten we dat we de Jinbar waterval zouden bezoeken. Maar voordat we daar aankwamen, werden we iedere bocht weer getrakteerd op bijzondere vergezichten. Tijdens het lopen zijn we nog wat kindjes tegen gekomen die ons zingend tegemoet kwamen. 

Jinbar waterval

Om de waterval te bereiken, moesten we een soort van smalle brug van 1.5 meter over, waarbij de mensen met hoogtevrees dit stukje helaas niet over durfden. Overal in de wereld zouden hier sowieso hekken, leuningen of waarschuwingsborden geplaatst worden, maar nee hoor, in Ethiopië is het living on the edge. Nadat je dit stuk over komt, krijg je de Jinbar waterval te zien, die ruim 500 meter naar beneden klettert. In één woord, prachtig! Zo ongerept, geen andere toeristen en zo immens!

Na de waterval was het nog een aantal uren stijgen en dalen, en dan zouden we bij ons tweede kamp aankomen. Helaas kregen we na een tijdje te horen dat het een paar uur verderop zo hard regende dat de wegen zo slecht begaanbaar waren. Er was ook een vrachtwagen gekanteld was. Hierdoor konden onze trucks met ons eten en onze tenten niet arriveren op de plaats van bestemming.

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Ethiopië is het Simien Mountains National Park
Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Ethiopië is het Simien Mountains National Park

Omweg

Uiteindelijk is besloten om ons via een andere route naar een ander kamp te leiden. Prima, dachten wij, en er zou een vrachtwagen komen om ons op te pikken omdat het andere kamp veel verder was. Toen we een vrachtwagen voorbij zagen komen met een open dak, waar allerlei andere Ethiopiërs op zaten, grapten we nog dat we daarbij zouden moeten. Niets bleek minder waar; ook wij moesten hier op. De details zal ik je besparen, maar veilig was het niet.

We besloten na een aantal onveilige momenten daarom ook om tóch verder te lopen. We wisten echter niet dat we in noodweer (lees: een 2 uur durende hagelbui) terecht zouden komen. Dit was heftig! Het was serieus een mentale strijd, want beschutting was er niet en onze huid begon zelfs pijn te doen. Na 2 uur bereikten we ons kamp, waar werd besloten om ons in de ‘hut’ te laten slapen vanwege het noodweer. Dit klinkt luxe, maar details over hoe de hut en de bedden waren, zal ik je ook besparen. Maar ach, je wil avontuur, of niet he 😉 Met hoofdpijn van de kou, de hagel en de hoogte, lagen we ook hier weer zo snel mogelijk in bed. 

Bezienswaardigheden van Ethiopië
Camp Geech

#Dag 3, Camp Chenek

Zo pittig als de laatste 2 uur van de vorige dag waren, zo fantastisch mooi startte dag 3. Na een goede nacht, kwamen ‘s ochtends vroeg al de zonnestralen achter de bergen vandaan, wat betekende dat we al onze natte spullen konden laten drogen. Wat een fantastische gedachte om te weten dat je hierna in ieder geval weer met droge spullen door kunt. 

Het stuk dat we op dag 2 gedaald zijn, moesten we vandaag omhoog. Zo weinig als we de dag ervoor gezien hadden vanwege het noodweer, zo veel zagen we met het klimmen. Het was helder en we konden kilometers ver kijken en meteen waren we de hagel vergeten. Dit maakte oprecht alles goed. De hoogte begon wel parten in te spelen in de zin van een tikkeltje hoofdpijn, maar dat mocht de pret niet drukken. Het weer deed me goed.

Na het klimmen, liepen we op een soort plateau, waar we de wolken in de afgrond naast ons omhoog zagen trekken. Wij liepen nog steeds in het heldere deel, waardoor dit een mooi plaatje opleverde. Na veel gelada baboons later, verrassende andere soorten landschap, was ook dag 3 weer bijna tot een einde gekomen.

Op dag 3 kwamen we op camp Chenek aan, waar we na wederom een heerlijk avondmaal voldaan konden gaan slapen. 

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Ethiopië is het Simien Mountains National Park
Camp Chenek

#Dag 4, Imet Gogo

Dag 4, Imet Gogo stond namelijk op de planning. Imet Gogo is een bekende berg in het park, op ruim 3.800 meter hoogte. Dit was één van de punten waar we, sinds we wisten dat we gingen hiken in Ethiopië, naar uit keken. Hier hadden we al veel over gelezen en ook onze gids was hier enthousiast over.

Van alles wat we gelezen hadden en wat onze gids vertelde, was niets gelogen. Imet Gogo bevindt zich op een hoog plateau, waarbij je 360 graden zicht hebt om je heen. Hier word je echt getrakteerd op prachtige uitzichten, op hoogte, tussen de sneeuw en de wolken. Na 4 dagen hiken in Ethiopië, was dit echt de kers op de taart. Wat was het Simien Mountains National Park toch mooi

Na 4 dagen hiken, zat onze tijd er op. Het was tijd om vanuit Imet Gogo nog een behoorlijke weg naar beneden af te leggen, naar een punt waar we opgehaald werden met de 4×4 om het park uit te gaan. 

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Ethiopië is het Simien Mountains National Park
Bezienswaardigheden in Ethiopië: de laatste klim richting Imet Gogo

Andere bezienswaardigheden in Ethiopië

De bezienswaardigheden in Ethiopië die we ook meegepikt hebben zijn:

De Danakil Depressie is een stukje wereld wat je nergens anders gaat tegenkomen. De kleuren zijn ongelofelijk, de geur is onbeschrijfelijk en het landschap is nergens anders mee te vergelijken. Je begrijpt pas waar ik het over heb, als je er echt geweest ben. Je komt ogen tekort, dat beloof ik je.

Bezienswaardigheden Ethiopië
Danakil Depression: dé highlight van Ethiopië
  • Addis Ababa (geen bezienswaardigheid als je het mij vraagt eerlijk gezegd..)
  • Gondar
  • Aksum
  • Blue Nile waterval
  • De kerken van Tigray

Helaas hebben we niet alle bezienswaardigheden in Ethiopië kunnen zien. Het is namelijk een ontzettend groot land. Enkele andere bezienswaardigheden in Ethiopië zijn:

Wil jij ook hiken in Ethiopië of de bezienswaardigheden zien?

Wat een avontuur! Dus als jij houdt van hiken, en specifiek hiken in Ethiopië, en je houdt ook van avontuur, natuur en de bergen, dan kan ik maar één ding adviseren: ga naar het Simien Mountains National Park. Ook de andere bezienswaardigheden in Ethiopië zijn de moeite waard.

Eerder had ik een eigen reisblog over hiken, de highlights en andere bezienswaardigheden in Ethiopie. Deze bestaat helaas niet meer, omdat ik de focus op deze reiswebsite heb. Wil je toch meer te weten komen over Ethiopië en jezelf 100% voorbereiden? Bestel dan hier jouw Lonely Planet van Ethiopië.

Een reis naar Ethiopië boeken

Wij sliepen in tenten, omdat we een tour geboekt hadden. Als jij alles zelf wil doen (wat ik eigenlijk altijd zelf doe, maar in dit geval niet snel zou aanraden), en je hebt nog een tent nodig, lees dan dit artikel voor onze 5 uitgelichte tenten. Wil je wel zelf op reis?

Heb je geen zin om zelf een tentje mee te nemen, en boek je liever (een deel van) jouw reis van tevoren? Bekijk dan de volgende reizen:


Meer blogs lezen?

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram

Lees ook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

Het zal je niet verbazen dat reizen en hiken mijn allergrootste hobby’s zijn. Ik inspireer je daarom graag en neem je mee met mijn avonturen.

Liefs, Kristel

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram